HS: Maajoukkuevalinta oli Glen Kamaralle helppo: ”Koin tavallaan olevani velkaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Kun Suomi ja Kreikka kohtaavat oman Nations Leaguen lohkonsa kärkiottelussa maanantai-iltana, saattaa Glen Kamara pelata ensimmäisen kilpailullisen maaottelunsa synnyinkaupungissaan. Pitkään Kamara ei tosin Tampereella asunut, sillä hän muutti perheineen Espooseen jo 2-vuotiaana, ja kymmenen vuotta myöhemmin Suomesta Lontooseen.

22-vuotias keskikentän pohjapelaaja kehittyi ja marinoitui Arsenalin akatemiassa, kunnes siirtyi kesällä 2017 skotlantilaiseen Dundee FC:hen. Viime vuonna tapahtui myös Kamaran maajoukkuedebyytti, kun hän kirmasi kentälle harjoituspelissä Viroa vastaan.

Kamaran vanhemmat ovat kotoisin Sierra Leonesta, mutta maajoukkuevalinta osui kuitenkin Suomeen.

– Sierra Leonesta muutama ihminen kyseli kiinnostustani ja tietysti mietin asiaa. Mutta olen syntynyt täällä ja asunut täällä pitkään. Tunnen Suomen kodikseni ja koin tavallaan olevani velkaa, Kamara sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa (HS:n koko juttu luettavissa täältä).

Kamara on tehnyt harjoitusmaaotteluissa hyvän vaikutuksen suomalaisiin jalkapallon ystäviin, mutta Nations League -debyyttiään hän sai odottaa lokakuulle syyskuussa syntyneen loukkaantumisen takia. Perjantaina Tallinnassa Kamara pääsi kentälle vaihdosta, mutta moni uskoo miehen nousevan maanantaina avaukseen.

Kamaran kaksivuotinen sopimus Dundee FC:n kanssa päättyy ensi kesänä. Mikäli jatkosopimusta ei synny, voi Kamara aloittaa neuvottelut muiden seurojen kanssa tammikuussa. Ainakin Englannin Ykkösliigan Sunderland tarkkaili Kamaraa tiettävästi Viro-ottelussa. Kamara ei kuitenkaan jatkosuunnitelmistaan vihjeitä anna.

– Tietysti se on seuraava askel elämässäni, mutta juuri nyt keskittyminen on maajoukkueessa, hän vakuuttaa.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliVenäjä tarrasi kiinni lohkovoittoon ja sarjanousuun – MM-kisojen läpimurtopelaaja ratkaisijana
Seuraava artikkeliDramaattinen loppu Nations Leaguessa – Italia pelasti nahkansa viime minuutilla