Puolassa hurjan syyskauden pelannut Petteri Forsell sai kutsun maajoukkueeseen pitkän tauon jälkeen, kun päävalmentaja Markku Kanerva valitsi hänet Nations League -ryhmään otteluihin Viroa ja Kreikkaa vastaan.

Forsell sai perjantain Viro-ottelussa peliaikaa noin puolen tunnin verran, jonka hän käytti hyväkseen. Kokkolalainen oli varma pallon kanssa ja uskalsi syöttää eteenpäin. Hän toi Suomen peliin jotain uutta, kun joukkue haki voittomaalia vimmatusti.

Moni odotti, että hänet oltaisiin nähty Kreikkaa vastaan jopa avauskokoonpanossa, kun Jasse Tuominen pelasi vaisun ottelun Tallinnassa. Toisin kuitenkin kävi. Tuominen oli jälleen avauksessa ja Forsell seurasi koko Kreikka-ottelun vaihtopenkiltä.

Suomi voitti Kreikan upean esityksen jälkeen 2-0, mutta kunnianhimoisen Forsellin olemuksesta huomasi pelin jälkeen, että mies oli pettynyt, kun minuutteja ei tullut.

– Se eka peli oli tosi kiva tulla sisään, oli hyvä pelata. Nyt en päässyt sisään ja sehän osoittautui tällä kertaa oikeaksi ratkaisuksi. Kyllä mä toivon minuutteja, joten pitää jatkaa samaan malliin, miten on mennyt Puolassa. Luulen, että saan enemmän vastuuta sitten täälläkin, Puolan pääsarjassa kuukauden pelaajaksi valittu Forsell totesi SuomiFutis-sivustolle.

Vahvassa maalivireessä seurajoukkueessaan ollut Forsell ei yllättynyt, että Suomi pystyi voittamaan sekä Viron että Kreikan.

– Mä sanoin ennen tätä kokoontumista, että mun mielestä meidän pitää voittaa molemmat pelit. Olin sitä mieltä, että meidän pitää ottaa paineita näistä peleistä. Me klaarasimme ne paineet tosi hyvin.

Etenkin eeppisestä laukauksestaan tunnettu 28-vuotias Forsell ei ole omien sanojensa mukaan vielä elämänsä vedossa.

– Kyllä mä luulen, että se on vielä tulossa. Hyvin on mennyt. Pitää vielä vähän koittaa kehittyä pelaajana, niin luulen, että tulee vielä parempi.

Rakas seura putoamisvaarassa

Forsell löi Suomen liigakentillä aikoinaan läpi IFK Mariehamnissa. Miehen vanha joukkue on ollut tämän kauden Veikkausliigassa vaikeuksissa läpi kauden. Saarelaiset ovat vain kaksi pistettä karsintarajan yläpuolella, kun sarjaa on kaksi ottelua jäljellä. Forsell uskoo kuitenkin onnelliseen loppuun.

– Ne säilyy Veikkausliigassa. Mä en näe, että IFK tippuisi liigasta.

Seuraavassa ottelussaan IFK kohtaa sarjajumbo PS Kemin, jolla ei ole ottelussa enää tuloksellista panosta.

– Kyllähän se pitää voittaa ja kyllähän ne sen voittavatkin, Forsell puntaroi.