Huuhkajien keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller on pelannut rapakon takana nappikauden. Suomalainen on noussut Minnesota Unitedissa avainpelaajien joukkoon, josta kertoo 29 pelattua ottelua isoilla minuuteilla.

Läpimurrosta huolimatta miestä jäi harmittamaan joukkueen heikompi menestys.

– Kaksi matsia on jäljellä, mutta meillä meni pudotuspelisaumat. Yritetään silti kunnialla päättää kausi. Sitten takaisin Suomeen pelaamaan pari matsia maajoukkueen kanssa. Sitten kausi on siinä. Ei ole enää montaa viikkoa jäljellä, mutta pyritään jatkamaan hyvää flowta nyt, Schüller toteaa Suomifutis-sivustolle.

MLS-pelit ovat koulineet keskikenttäpelaajasta entistä paremman.

– Mun mielestä mä olen kehittynyt paljon tämän kauden aikana ja peli on mennyt eteenpäin. Mä olen siinä mielessä tyytyväinen. Olen pelannut paljon ja saanut paljon vastuuta. Olen pystynyt pelaamaan ihan hyvällä tasolle, joten voin jatkaa siittä tulevina kausina, Nations Leaguessa kolmessa pelissä pelannut Schüller sanoo.

27-vuotias Schüller teki aikoinaan läpimurtonsa Veikkausliigassa FC Hongan paidassa. Hän on ollut mielissään espoolaisten tämän kauden edesottamuksista. Joukkue taistelee tiukasti mitalista.
– He pelaavat todella hyvää futista. Tunnen Veskun (päävalmentaja Vesa Vasara) hyvin ja tunnen paljon pelaajia. Tiedän, että Vesku on erittäin pätevä ja hyvä koutsi, joten siinä mielessä ei ole yllätys, että Honka on pärjännyt niin hyvin.

Honka kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan vieraissa FC Interin ja kotonaan VPS:n.

– Jos sen europaikan haluaa, niin pitää napsia voitot vielä.

– Hongalla on ollut muutenkin mieletön eka kausi nyt liigassa, jonka se europaikka kruunaisi. Se olisi konkreettinen palkinto sille hyvälle kaudelle, Schüller pohtii.