Monikaan meistä ei epäilemättä pysty muistamaan, milloin Saksan A-maajoukkueella on viimeksi mennyt näin huonosti kuin nyt. Saksa jäi kesällä ensimmäistä kertaa MM-kisojen lohkovaiheeseen sitten 1930-luvun. Maanantaisen 2-2 -tasapelin myötä Hollantia vastaan voitottomien otteluiden putki kilpailullisissa otteluissa venyi jo viiteen. Putki on pisin vuoden 1979 jälkeen.

OptaFranz

@OptaFranz
5 - The German national team is now 5 competitive games without a win (2 draws, 3 defeats) - the longest winning drought since June 1978 until April 1979 (6 games back then). Horror. #GERNED

Saksa sai neljästä Nations League -ottelustaan vain kaksi pistettä ja pelaa kahden vuoden päästä kilpailun seuraavassa painoksessa B-liigassa. Se myös putoaa EM-karsintojen lohkoarvonnassa kakkoskoriin, jos Puola saa tiistaina pisteenkin Portugalin vieraana.

Voisi kuvitella, että vuodesta 2006 Saksaa luotsannut Joachim Löw eläisi juuri nyt vaikeinta aikaansa maajoukkueen peräsimessä. Mies itse kuitenkin vakuuttelee, että vielä hankalampaa oli vuonna 2014 – siis samana vuonna, kun Saksa juhli maailmanmestaruutta.

– Tämä vuosi oli huono ja tuotti pettymyksiä. Jos kuitenkin olen täysin rehellinen oli vuoden 2014 jälkipuolisko MM-kullan jälkeen minulle pahempi, Löw kertoi ARD:lle pelin jälkeen.

– Sellainen menestys tuo mukanaan paljon kaikkea muuta, mikä ei ole aina positiivista. Jäätyämme lohkovaiheeseen tänä vuonna pettymys oli valtava, ja tunsin välittömästi uutta motivaatiota.

[readmore from=Saksa]

Monien mielestä Saksan peliesitys maanantain Hollanti-ottelussa oli loppua lukuun ottamassa joukkueen parhaita koko vuonna. Lopun romahdus kuvaa kuitenkin hyvin sitä, mitä Saksalle on tänä vuonna tapahtunut.

– Olen pettynyt tulokseen. Meidän olisi pitänyt tehdä kolmas maali. Se, että saimme lopussa nenillemme, on katkeraa. Sama on toistunut vähän koko vuoden 2018 ajan.

– Meillä on vielä paljon töitä tehtävänä. Olemme nähneet toisiamme MM-kisojen jälkeen vain kolmen viikon ajan. Tällainen muutos ei voi tapahtua yhdessä päivässä. Prosessi on käynnissä, mutta vaatii vielä paljon aikaa, Löw totesi.

Lähde: Welt