Marcus Rashford on saanut seurata aitiopaikalta monien huipputähtien harjoittelua ja pelaamista Manchester Unitedissa.

Hän on seuran oma kasvatti, joka on pelannut Unitedin organisaatiossa jo 7-vuotiaasta asti. Oman debyyttinsä Rashford, 21, sai edustusjoukkueessa helmikuussa 2016, kun Unitedin silloinen manageri Louis van Gaal nosti hänet pahan loukkaantumissuman keskellä avaukseen Eurooppa-liigan otteluun tanskalaista Midtjyllandia vastaan. Rashford juhlisti debyyttiään iskemällä kaksi maalia 5-1-voitossa, ja hänestä kehkeytyi lyhyessä ajassa yksi kannattajien suosikeista.

Tänään keskiviikkona hän kohtaa toistamiseen lyhyen ajan sisään yhden Manchester Unitedin kaikkien aikojen pelaajista, kun joukkue matkaa Mestarien liigassa Italiaan Juventuksen vieraaksi. Torinolaisseuraan siirtyi kesällä portugalilaistähti Cristiano Ronaldo, joka teki vuosina 2003-2009 118 maalia manchesterilaisille ennen siirtoaan Real Madridille.

Juventus vei joukkueiden edellisen kohtaamisen kaksi viikkoa sitten Manchesterissa lukemin 1-0. Rashford ja Ronaldo, 33, pelasivat ottelussa täydet minuutit.

Pikavauhtia Englannin miesten maajoukkueen vakiokasvoksi noussut Rashford muistaa yhä, millainen vaikutus Ronaldolla oli häneen, kun portugalilainen siirtyi kotimaansa suurseurasta Sporting Lissabonista Unitediin.

– Muistan, kun hän tuli tähän seuraan. Hän oli yksi lahjakkaimmista pelaajista, joka Unitedissa oli nähty pitkään aikaan, kommentoi Rashford Unitedin verkkosivuilla.

– Oli uskomatonta, kun hän ja Wayne Rooney pelasivat samassa joukkueessa. Mutta se tapa, jolla hän on pitänyt yllä uraansa ja jopa kehittynyt joka vuosi, on kerrassaan uskomatonta.

– Ihmiset eivät tee sellaista hänen iässään. Yleensä he lähestyvät jo uransa viimeisimpiä vuosia ja heidän tasonsa laskee hiljalleen, mutta hän on vain kurottanut ylemmäs ja ylemmäs.

– Hän on isoin inspiraationi jalkapallossa.

Rashford tietää, että hän ja muu Unitedin väki ei voi vain ihailla entisen kultapoikansa otteita keskiviikkona.

– Kun pelaa hänen kaltaista pelaajaa vastaan, on kunnioitettava hänen lahjojaan, mutta samaan aikaan on pelattava omaa peliään, eikä saa osoittaa pelkoa sellaista pelaajaa kohtaan.

Squawka Live

@Squawka_Live
Marcus Rashford on Cristiano Ronaldo: "For me, there is no bigger inspiration in football. People don’t do that at his age, people are usually heading towards the end of their career and their level starts going down a little bit, but he’s just gone up and up and up."

Juventus-Manchester United alkaa kello 22.00. Ottelun näyttää C More.