Kaikki Mestarien liigan lohkovaiheeseen selvinneet joukkueet ovat pelanneet tämän kauden kilpailussa nyt viisi ottelua.

Jaossa on vielä neljä paikkaa pudotuspeleihin sekä viisi lohkovoittoa. Myös lohkojen kolmannesta sijasta, eli paikasta Eurooppa-liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, käydään vielä kamppailuja.

Mestarien liigan lohkovoittajat arvotaan kilpailun neljännesvälieriin lohkokakkosia vastaan ja lohkovoittajat saavat kotiedun toiseen osaotteluun.

Mestarien liigan neljä parasta lohkokolmosta ja Eurooppa-liigan 12 lohkovoittajaa arvotaan Eurooppa-liigassa muiden jatkoon päässeiden sekä Mestarien liigan huonoimpien lohkokolmosten vastustajiksi. Mestarien liigan parhaat lohkokolmoset ja Eurooppa-liigan lohkovoittajat saavat kotiedun ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiseen osaan. Samasta lohkosta tai samasta maasta tulevia joukkueita ei voida arpoa toisiaan vastaan.

Mestarien liigassa on hyvä muistaa, että jos joukkueet päättävät lohkovaiheen samaan pistemäärään, ratkaistaan paremmuus seuraavin kriteerein.

1. Pisteet keskinäisissä otteluissa
2. Maaliero keskinäisissä otteluissa.
3. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
4. Vieraissa tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
5. Jos tasapisteisiin on päätynyt enemmän kuin kaksi joukkuetta ja yllä olevien kriteerien jälkeen osa joukkueista on yhä tasoissa, käytetään yllä olevia kriteerejä vielä tasoissa olevien joukkueiden vertailuun.
6. Maaliero kaikissa lohko-otteluissa
7. Tehdyt maalit kaikissa lohko-otteluissa
8. Vieraissa tehdyt maalit kaikissa lohko-otteluissa
9. Voitot kaikissa lohko-otteluissa
10. Vierasvoitot kaikissa lohko-otteluissa
11. Kurinpidollinen vertailu (punainen kortti = 3 pistettä, keltainen kortti = 1 piste, kentältäpoisto kahden keltaisen seurauksena = 3 pistettä. Vähemmän pisteitä kerännyt sijoittuu korkeammalle)
12. Uefan seuraranking

Nämä kohdat mielessä pitäen voidaan lähteä katsastamaan lohkojen tilanteet ennen joulukuun otteluita.

Lohko A

Atlético Madrid ja Borussia Dortmund ovat varmuudella jatkossa. Myös viiden pisteen Club Brüggen paikka lohkokolmosena on sinetöity, joten yhden pisteen AS Monacon tämän kauden europelit päättyvät varmuudella joulukuussa.

12 pisteen Atléti pelaa vielä vieraissa Brüggeä vastaan ja kymmenen pisteen Dortmund matkaa Monacon vieraaksi.

Atlétille riittää myös tappio, jos Dortmund ei voita Monacoa.

Dortmund voittaa lohkon, jos se voittaa oman pelinsä ja Atléti häviää, tai pelaa tasapelin, koska keskinäisessä vertailussa Dortmund olisi parempi.

Lohko B

13 pisteen Barcelona on jo varmistanut lohkon voiton ja jatkopaikkansa. Tottenham ja Internazionale Milano tulevat sen perässä seitsemällä pisteellä. Yhden pisteen PSV Eindhoven on jo varma lohkojumbo.

Jos Tottenham ja Inter päätyvät tasapisteisiin, menee Tottenham jatkoon, koska se teki Interiä vastaan vierasmaalin 1-2-tappiossa Italiassa. Kotiottelussaan Tottenham voitti Interin 1-0.

Tottenham pelaa vieraissa Barcelonaa vastaan ja Inter isännöi PSV:tä.

Lohko C

Tässä lohkossa on vielä kaikki auki. Vain lohkojumbo Belgradin Punaisella tähdellä ei ole enää mahdollisuutta jatkoon, mutta sekin voi päästä vielä Eurooppa-liigaan.

Napoli johtaa yhdeksällä pisteellä, Paris Saint-Germain on toisena kahdeksalla pisteellä, Liverpool kolmantena kuudella pisteellä ja Belgradin Punainen tähti viimeisenä neljällä pisteellä.

Päätöspäivänä Liverpool isännöi Napolia ja Belgradin Punainen tähti PSG:tä. Napolille riittää jatkopaikkaan myös tasapeli. PSG:lle riittää jatkopaikkaan jopa tappio, jos Liverpool ei voita Napolia.

Lohkosta tekee mielenkiintoisen se, että Napoli, PSG ja Liverpool voivat kaikki päätyä yhdeksään pisteeseen. Näin käy, jos Liverpool voittaa Napolin ja PSG pelaa Belgradin Punaisen tähden kanssa tasan.

Sääntöjen mukaan siinä tapauksessa vertailtaisiin ensin Napolin, PSG:n ja Liverpoolin pisteitä kolmikon keskinäisissä otteluissa. Siinä skenaariossa Liverpoolin pistemäärä olisi kuusi, PSG:n ja Napolin viisi, joten Liverpool voittaisi lohkon ja PSG ja Napoli joutuisivat vielä jatkovertailuun, jossa tarkastellaan ensin maalieroa keskinäisissä peleissä, sitten tehtyjä maaleja keskinäisissä peleissä ja sitten vieraissa tehtyjä maaleja keskinäisissä peleissä.

PSG:n maaliero olisi tässä tapauksessa +/- 0. Jos Napoli häviää Liverpoolille vain yhdellä maalilla, sen maaliero olisi myös +/- 0. Jos taas Napoli häviää Liverpoolille useammalla kuin yhdellä maalilla, menee PSG tässä skenaariossa jatkoon maalieron turvin.

Jos PSG ja Napoli päätyvät samaan maalieroon, otetaan vertailuun tehdyt maalit. PSG:llä niitä on seitsemän ja Napolilla tässä vaiheessa neljä. Napoli voi kuitenkin kohentaa tehtyjä maaleja keskinäisissä otteluissa vielä Liverpoolia vastaan, vaikka se häviäisikin. Napoli nousee tehdyissä maaleissa PSG:n ohi, jos se häviää Liverpoolille 4-5, 5-6 ja niin edelleen.

Jos Napoli häviäisi Liverpoolille 3-4, se nousisi tehdyissä maaleissa tasoihin PSG:n kanssa. Tällöin paremmuutta haettaisiin vielä keskinäisissä tehtyjen vierasmaalien avulla. Siinä tapauksessa Napolin menisi jatkoon, koska se olisi tehnyt viisi vierasmaalia ja PSG kolme.

Belgradin Punainen tähti voi päästä Eurooppa-liigaan vain, jos se voittaa PSG:n ja Liverpool häviää Napolille. Liverpool olisi keskinäisessä vertailussa Belgradin Punaista tähteä parempi.

Lohko D

14 pisteen Porto on varma lohkovoittaja ja kahdeksan pisteen Schalke menee toisena jatkoon. Paikasta Eurooppa-liigaan kisaavat neljän pisteen Galatasaray ja kolmen pisteen Lokomotiv Moskova.

Galatasaray kohtaa viimeisessä lohkopelissään Porton vieraissa ja Schalke isännöi Lokomotiv Moskovaa.

Galatasaray pääsee Eurooppa-liigaan myös tappiolla, jos Lokomotiv ei voita Schalkea. Keskinäisessä vertailussa Galatasaray olisi Lokomotiv Moskovaa parempi.

Lohko E

Tässä lohkossa on pitkälti selvät sävelet. 13 pisteen Bayern München ja 11 pisteen Ajax menevät varmuudella jatkoon. Neljän pisteen Benfica taas menee varmuudella Eurooppa-liigaan, koska lohkojumbo AEK Ateenalla ei ole pistettäkään.

Bayern München ja Ajax ratkaisevat lohkon voiton keskinäisessä ottelussa Amsterdamissa, eivätkä ne voi päätyä keskinäiseen vertailuun. Ajax voittaa lohkon vain, jos se kaataa Bayernin. Muilla tuloksilla Bayern voittaa lohkon.

Lohko F

Kymmenen pisteen Manchester City on varma jatkoonmenijä, mutta lohkossa haetaan yhä voittajaa, toista jatkajaa sekä Eurooppa-liigaan suuntaavaa joukkuetta.

Lyon on toisena seitsemällä pisteellä, Šah’tar Donetsk kolmantena viidellä pisteellä ja Hoffenheim viimeisenä kolmella pisteellä.

Päätöspäivänä City isännöi Hoffenheimia ja Šah’tar Lyonia.

Man Citylle riittää lohkovoittoon tasapeli. Se putoaa toiseksi, jos se häviää Hoffenheimille ja Lyon voittaa Šah’tar Donetskin, koska Lyon olisi Cityä vastaan keskinäisessä vertailussa parempi.

Šah’tar tarvitsee jatkopaikkaan voiton Lyonista.

Hoffenheimin pitää voittaa Manchester City ja toivoa Šah’tar Donetskille tappiota, jos se haluaa Eurooppa-liigaan. Jos Šah’tar ja Hoffenheim päätyvät tasapisteisiin, sijoittuu Šah’tar kolmanneksi.

Lohko G

Tässä lohkossa haetaan enää joukkuetta Eurooppa-liigaan. 12 pisteen Real Madrid on varma lohkovoittaja. Sen perässä on yhdeksän pisteen AS Roma, joka häviäisi sille keskinäisessä vertailussa.

Kolmannesta sijasta kisaavat Viktoria Plzeň ja TsSKA Moskova, joilla on kummallakin neljä pistettä.

Viktoria Plzeň isännöi viimeisessä lohkopelissään Romaa ja TsSKA vierailee Madridissa.

TsSKA Moskovan on saatava päätöspäivänä enemmän pisteitä kuin Viktoria Plzeňin, koska keskinäisessä vertailussa Plzeň menisi jatkoon.

Lohko H

12 pisteen Juventus ja kymmenen pisteen Manchester United kamppailevat vielä lohkon voitosta. Viiden pisteen Valencia on varmasti kolmas ja yhden pisteen Young Boys jää viimeiseksi.

United vierailee Valencian luona ja Juventus lähtee Sveitsiin.

Juventukselle riittää lohkon voittoon myös tappio, jos Manchester United ei voita Valenciaa.

Jos Juventus ja United päätyvät tasapisteisiin, ottaa United lohkovoiton, koska se olisi keskinäisessä vertailussa parempi.

Mestarien liigan lohkovaiheen viimeiset ottelut pelataan 11.-12. joulukuuta.