PSG rasismikohun keskellä – pelaajia jaoteltiin ihonvärin perusteella

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Ranskan suurseura Paris Saint-Germain myönsi torstaina, että sen kykyjenetsijät ovat viimeisen viiden vuoden aikana käyttäneet etnistä profilointia etsiessään nuoria pelaajia seuran akatemiaan.

PSG myönsi tapahtumat Mediapartin kerrottua, että profiloinnilla pyrittiin rajoittamaan sitä, kuinka monta tummaihoista pelaajaa pariisilaisseura hankkii.

Mediapart julkaisi torstaina kaavakkeita, joita PSG:n kykyjenetsijät käyttivät sen mukaan vuodesta 2013 tämän vuoden kevääseen asti. Raportissa pelaajia arvioitiin fyysisten ja teknisten taitojensa perusteella, mutta kykyjenetsijöitä pyydettiin vielä erikseen tarkentamaan kaavakkeeseen pelaajan ”alkuperä”. Vaihtoehtoina olivat ranskalainen, pohjoisafrikkalainen, länsi-intialainen tai afrikkalainen.

PSG kertoi omassa tiedotteessaan, että sen seurajohto ei ollut tietoinen etnisestä profiloinnista. PSG syytti tapauksesta entistä työntekijäänsä ja hänen työryhmäänsä, jonka vastuulla oli pelaajien rekrytointi Pariisin ulkopuolelta.

Mediapartin Football Leaksilta saamien asiakirjojen mukaan PSG:n entinen pääkykyjenetsijä Marc Westerloppe kertoi kollegoilleen, että ”seura oli menossa väärään suuntaan”. Tiettävästi hän jatkoi lausuntoaan sanomalla, että Pariisissa on liikaa länsi-intialaisia ja afrikkalaisia.

Pariisilaisseura kertoi aloittaneensa profiloinnista sisäisen tutkinnan viime kuussa.

Lähde: BBC


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!