Cristiano Ronaldo jätti viime kesänä Real Madridin yhdeksän kauden jälkeen ja siirtyi täksi kaudeksi Juventukseen. Portugalilainen on sopeutunut kitkattomasti Italiaan. Juventus johtaa sarjaa ja Ronaldo on kymmenellä maalillaan maalitilastossa toisena.

Critiano Ronaldo antoi viikonloppuna haastattelun maineikkaalle La Gazzetta dello Sportille ja lateli lehdelle suoraa tekstiä. Ronaldo sivalsi kohti entistä seuraansa hyvin selkeäsanaisesti aina kun paikka tarjoutui. Uuden seuransa Juventuksen yhtenäisyyttä Ronaldo kehuu varauksetta, eikä hänen mielestään yksikään pelaaja ole tehnyt toista suurempaa vaikutusta.

– Ei ole reilua mainita joitain pelaajia, mutta voin sanoa, että tämä on paras ryhmä, jossa olen pelannut. Täällä olemme joukkue. Joissain toisissa paikoissa joku tuntee olevansa toisia suurempi, mutta täällä kaikki ovat samalla viivalla, nöyriä ja halukkaita voittamaan, Ronaldo kuvailee Juventusta.

– Jos (Paulo) Dybala tai (Mario) Mandzukic eivät tee maalia, he ovat silti onnellisia ja hymyilevät. Madridissakin ollaan nöyriä, mutta täällä vielä enemmän. Tämä on hyvin erilaista kuin Madridissa, sillä tämä on perhe.

On mahdollista, että Juventus kohtaa Real Madridin Mestarien liigan pudotuspeleissä. Jos näin kävisi, olisi Ronaldo heti valmis haasteeseen.

– Mennyt on mennyttä, ja nyt haluan voittaa Juventuksen kanssa. Minun täytyy puolustaa näitä värejä, eikä millään muulla ole väliä. Jos pelaan Real Madridia vastaan, yritän tehdä parhaani.

Juventukseen on aika ajoin yhdistetty muitakin Real Madridin pelaajia, mutta Ronaldo ei huhuista innostu.

– Olen huomannut, että James Rodríguezista, Gareth Balesta ja Marco Asensiosta kirjoitellaan, mutta totta puhuen Juventus ei tarvitse muita pelaajia. Sinun pitäisi jutella puheenjohtajan kanssa. Tulevaisuudesta en tiedä. Marcelo on vahva pelaaja. Me avaamme ovet hyville pelaajille, ja Marcelo on sellainen, Ronaldo toteaa ystävästään.

Ronaldo lähetti terveisensä myös Lionel Messille.

– En kaipaa Messiä. Olen pelannut Englannissa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa ja maajoukkueessa, ja hän jatkaa Espanjassa. Ehkä Messi tarvitsee minua enemmän.

– Minulle elämä on haaste, ja teen mielelläni ihmisiä onnellisiksi. Olisi hienoa, jos Messikin tulisi jonain päivänä Italiaan, ja ottaisi haasteen vastaan kuten minäkin. Jos hän on kuitenkin onnellinen Espanjassa, kunnioitan sitä. Hän on fantastinen pelaaja ja hyvä tyyppi, mutta minä en menetä täällä mitään. Tämä on uusi elämäni ja olen onnellinen, Ronaldo jatkaa.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Viikko sitten Ballon d’Or -gaalassa päättyi Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin kymmenen vuotta jatkunut valtakausi, kun Real Madridin Luka Modric pokkasi palkinnon. Ronaldo ei pettymystään kätkenyt.

– Minusta minä ansaitsen palkinnon joka vuosi. Numerot eivät valehtele, mutta en usko olevani vähemmän onnellinen, jos en voita.

– Minulla on suurenmoisia ystäviä, perhe ja pelaan yhdessä parhaista seuroista. Luuletteko, että menisin kotiini itkemään? On totta, että olen pettynyt, mutta elämä jatkuu ja teen yhä kovasti töitä. Onnittelen Modricia, joka ansaitsee palkinnon, mutta katsotaan ensi vuonna uudelleen.