Huuhkajilla sunnuntaina suuri päivä: Tim Sparv avasi, mitä maita toivoisi samaan EM-karsintalohkoon – yksi asia kävi selväksi

© Kuva: Juha Tamminen

Futiksen seuraavat EM-kisat pelataan kesällä 2020 jaetusti peräti 12 maassa. Karsintalohkot arvotaan sunnuntaina 2.12. Dublinissa ja jännitys Huuhkajien puolesta on huipussaan.

Markku Kanervan suojatit nousivat arvonnoissa kolmoskoriin voittamalla Nations Leaguen lohkonsa. Seuraavaksi Huuhkajien fanit siis pitävät sormet ristissä, että tuloksellisesti upean syksyn kruunaisi arpaonni.

– Aion tietysti seurata lohkoarvonnan sunnuntaina, siitä tulee todella jännittävää. Tiedän myös, että faijani istuu kotona Vaasassa ja seuraa mihin hän saa tällä kertaa matkustaa, kapteeni Tim Sparv naurahtaa.

Sparvin kommenteista kävi selväksi Huuhkajien tavoite: EM-kisoihin pääseminen.

– Minä haluan helpoimman mahdollisimman lohkon, koska haluan jatkoon. On hienoa pelata isoja maita vastaan, ne ovat hienoja kokemuksia. Kaikki kuitenkin ymmärtävät, että jos saamme Espanjan ja Saksan, niin jatkoon pääseminen on äärimmäisen vaikeaa, Sparv muistuttaa SuomiFutis-sivustolle.

Lopputurnaukseen etenee lohkon kaksi parasta, eli Huuhkajien ei siis käytännössä tarvitse saada pisteitä ykköskorin maalta. Pahin skenaario olisi, että kakkoskoriin tippunut Saksa kalahtaisi Suomen lohkoon.

– Minusta olisi kiva saada esimerkiksi Tshekki (kakkoskori), tyttöystäväni on kotoisin sieltä. Seurajoukkueessani on myös pari pelaajaa sieltä. Ruotsi tai Tanska olisivat myös hyviä. Ruotsi olisi faneille lähellä ja se olisi muutenkin mielenkiintoinen kohtaaminen, Sparv listaa.

Lopputurnaus pelataan tällä kertaa historiallisesti 12 maassa, eikä kukaan pääse mukaan ilman karsintoja. Isännät ovat Azerbaidžan, Tanska, Englanti, Saksa, Unkari, Italia, Hollanti, Irlanti, Romania, Venäjä, Skotlanti ja Espanja.

– Olen vähän konservatiivinen ja haluaisin, että kisat olisivat vain yhdessä maassa. Ehkä näin voi kuitenkin pelata ja tämä on taloudellisesti parempi vaihtoehto. Maat jakavat kulut ja näin saadaan suuri osa Eurooppaa mukaan kisoihin. Hyviä syitä tälle päätökselle löytyy, mutta itse olen kuten sanottua vähän konservatiivisempi tässä asiassa.

Sparv oli sivussa Huuhkajien kahdesta viimeisestä Nations Leaguen ottelusta pohjevamman vuoksi. Kapteeni seurasi Kreikka-ottelua tyttöystävänsä luona Prahassa, mutta helppoa se ei ollut – ei henkisesti eikä fyysisesti.

– Yritin löytää hyvän striimin netistä, mutta en löytänyt. Se vain pätki koko ajan ja ärsytti aivan älyttömästi. Jätin sen lopulta ja seurasin vain tulosseurantaa ja soitin kaverille Suomeen, joka katsoi peliä telkkarista. Lisäksi laittelin tekstiviestejä Lennun kanssa (maajoukkueen joukkueenjohtaja Lennart Wangel).

– Koko Nations Leaguen urakka oli todella hyvä meille. Tavoite oli jatkopaikka, sitä haimme ja sen saavutimme. Kaikki tekivät hyvää duunia.

Myös Huuhkajien pitkäaikainen joukkueenjohtaja Lennart Wangel seurasi ottelun Suomesta käsin sairaslomansa vuoksi.

Sunnuntain EM-karsintalohkoarvonta näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo-kanavalta sekä Viaplaystä klo 12.50 alkaen.

Juho Hirvonen