Kannattaako Serie A:n maalipyssyn jäädä Italiaan? – ”Pärjäisi huomattavasti kovemmissa ympyröissä”

© Kuva: Getty Images

Jaetulla neljännellä sijalla Italian Serie A:n maalitilastossa majaileva Mauro Icardi on ollut tiiviisti otsikoissa jo jonkin aikaa. Mutta ei pelkästään maaliensa takia.

Internazionale Milanon kapteenia on viety siirtohuhuissa mm. Espanjan jättiseuraan Real Madridiin siitä huolimatta, että 25-vuotiaan kärkimiehen nykyinen sopimus Interiin päättyy vasta vuoden 2021 kesällä. Lehtitietojen mukaan useat suurseurat ovat olleet hänen perässä jo viime kausina.

Tehojen perusteella ei ole ihme, että Icardia huhutaan jatkuvasti siirtymään isompiin ympyröihin. Neljän viime kauden aikana hänen huonoin saldonsa Serie A:ssa yhden sesongin aikana on 16 maalia.

Tällä kaudella Icardi on viimeistellyt 13 rysää 19 ottelussa. Maaleista yhdeksän on tullut Serie A:ssa.

Juniorivuosinaan Barcelonassa pelanneen Icardin kuluva kausi ei ole kuitenkaan Ruudun selostajan Juuso Ikosen mielestä ollut aivan viime kauden tasoa.

– Tällä kaudella hän ei ole ollut mielestäni niin kliininen kuin viime kaudella. Saa nyt nähdä, tekeekö hän omia johtopäätöksiä esimerkiksi Interin suorittamisesta Mestarien liigassa ja siitä, millainen pettymys se oli hänelle itselleen. Ajatteleeko hän jatkon kannalta, onko pesti kestävä? Ikonen miettii ja muistuttaa, ettei Interin ja Icardin yhteiselo ole ollut aina ruusuilla tanssimista.

Osa Interin faneista raivostui, kun Icardi julkaisi omaelämäkertansa Sempre Avantin vuonna 2016. Icardin jyrkät kommentit uhkailusta ja kritiikistä saivat kannattajat kiihtymään niin kovasti, että mediatietojen mukaan Icardi joutui hankkimaan turvamiehiä suojaamaan kotiaan.

Välit faneihin ovat parantuneet Icardin anteeksipyynnön takia mutta ennen kaikkea siksi, että argentiinalainen on seuran suurin tähti ja elintärkeä pelaaja. Maalit ovat auttaneet faneja anteeksiannossa.

Tippuminen Mestarien liigasta jo alkulohkovaiheessa oli Icardille ja Interille iso pettymys. Senkin takia huhut maalipyssyn mahdollisesta siirrosta ovat yltyneet siitäkin huolimatta, että pelaaja kertoi jatkosopimusneuvotteluiden olevan yhä kesken Interin kanssa.

– Hän varmasti pärjäisi huomattavasti kovemmissa ympyröissä. Icardi on mielestäni ehkä jopa vähän aliarvostettu pelaaja. Italiassa hän sinänsä nauttii suurta kunnioitusta kovana maalintekijänä. Varmasti tulee vielä siirtymään, mutta en usko siirtoon vielä tammikuussa. Varmasti kesällä tai seuraavan kauden päätteeksi en pitäisi sitä yhtään mahdottomana, Ikonen sanoo.

Lauantaina Icardi viimeisteli maalin rangaistuspotkusta, kun Inter kukisti Serie A:n kotiottelussaan Udinesen 1-0. Milanolaisseura jatkaa sarjassa kolmantena.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!