Manchester Unitedin ranskalaistähti Paul Pogban sosiaaliseen median tileille ilmestyi kyseenalainen kuva tiistaina. United tiedotti samana päivänä, että sen manageri José Mourinho ei jatka enää tehtävässään.

Mourinhon ja Pogban tulehtuneet välit ovat olleet yksi suurimmista puheenaiheista tämän kauden Valioliigassa. Mourinho otti aiemmin tällä kaudella Pogban pois Unitedin kapteenistosta, ja hän on pitänyt ranskalaispelaajaa ajoittain ns. ”koirankopissa”.

Viime kesänä Ranskan paidassa maailmanmestaruuden voittanut Pogba on Unitedin seurahistorian kallein pelaaja, mutta se ei näy hänen tämän kauden peliajassaan. Pogba on päässyt Unitedin kolmessa edellisessä Valioliigan ottelussa kentälle vain kerran. Hän pelasi 15 minuuttia Arsenalia vastaan, mutta istui penkillä koko ottelun sekä Fulhamia että Liverpoolia vastaan.

Pogban sosiaalisen median tileille ladattiin tiistaina kuva, jossa hän tuijottaa kameraan huvittuneen näköisenä.

”Kuvateksti tähän”, luki julkaisun tekstisaatteessa. Ilmaisulla pyydetään yleisesti seuraajia keksimään kuvateksti julkaisijan puolesta.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Following Jose Mourinho's sacking as @ManUtd manager, Paul Pogba posted a cryptic tweet - but then quickly deleted it: skysports.tv/8Mmgex

Pogban kuva julkaistiin Mourinhon potku-uutisten jälkeen, mutta se poistettiin pian kaikilta hänen kanaviltaan.

Monet saivat kuitenkin julkaisun talteen ennen sen poistamista. Julkaisu on saanut pääosin varsin viileän vastaanoton. Myös entiset Valioliiga-pelaajat Gary Neville ja Jamie Carragher kritisoivat julkaisua.

Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin epäilty myös, että kyseessä oli yksinkertaisesti sponsoroitu julkaisu, joka laitettiin julki huonoon aikaan.

𝕄𝕠 𝕄𝕠𝕞𝕚𝕟

@mo_momin
Everyone jumping on the bandwagon about @paulpogba pic tweet. As much as I would like to see it as a dig to "The Sacked One" surely it's a promo tweet. Can't be that stupid!

📷 @SkySportsNews

Adidas vahvistikin epäilyn toimittaja Chris Williamsille, joka kertoi Twitterissä, että ”Pogba tileille ilmestyneet julkaisut olivat ajastettu tapahtuma, joka oli osa markkinointikampanjaa. Julkaisut otettiin välittömästi pois, kun kävi selväksi, että ne voitaisiin ymmärtää epäkunnioittavaksi Manchester Unitedia ja José Mourinhoa kohtaan”.

Päivitetty 19.12.2018 klo 13.58: Lisätty Chris Williamsin twiitti.