Pikkuhuuhkajien kapteenina edellisissä EM-karsinnoissa toiminut Richard Jensen siirtyi kesällä Eredivisiestä pudonneesta Twentestä Roda JC:hen, ja on ymmärrettävästi tyytyväinen seuravalintaansa. Jensen on pelannut Roda JC:n avauskokoonpanossa kaikissa otteluissa lukuun ottamatta kahta maajoukkuetehtävien takia jäänyttä ottelua, ja pelasi täydet minuutit myös kahdessa cupin ottelussa.

– Mahdollisuus peliaikaan oli tärkein syy lähtööni Twentestä, jonka kanssa minulla oli kaksivuotinen sopimus. Minun olisi ollut vaikeaa saada runsaasti minuutteja Enschedessä. Roda JC tarjosi minulle tilaisuuden. On tärkeää urani tässä vaiheessa saada peliminuutteja, enkä ole katunut päätöstäni sekuntiakaan, Jensen kertoi Elf Voetbalin haastattelussa.

Roda JC voitti perjantaina FC Volendamin 2-1 ja jatkaa Eerste Divisiessä viidentenä. 22-vuotias Jensen uskoo joukkueen mahdollisuuksiin nousta ensi kaudeksi pääsarjaan.

– Tulokset ja keräämämme pistemäärä osoittavat, että pystymme haastamaan kärkijoukkueet, mutta meidän pitää myös saada lisää tasaisuutta.

– Miksemme voisi nousta, suoraan tai karsintojen kautta? Kärkipää on hyvin tasainen ja jokainen joukkue on menettänyt toisille pisteitä, Jensen arvelee.

Roda pelaa tänä vuonna vielä kaksi ottelua. Ensi lauantaina on vuorossa sarjaottelu vieraskentällä Leo Väisäsen FC Den Boschia vastaan. Keskiviikkona joukkue puolestaan saa Hollannin cupissa vieraakseen mahtiseura Ajaxin.

– Kun kuulin arvontatuloksesta, ajattelin heti: ”hienoa”. Siitä tulee tietysti kova peli, mutta tunnelmasta tulee hieno ja luulen, että pelaamme vähän tiiviimmin, Jensen naurahtaa.

– En arvioi jatkoonpääsymme todennäköisyyksiä, mutta cupissa voi tietysti tapahtua mitä tahansa.

Richard Jensen on pelannut läpi kaikki Suomen nuorisomaajoukkueet. Seuraavaksi hän tavoittelee pääsyä A-maajoukkueeseen, jossa pikkuveli Fredrik on jo pelannut kuusi ottelua.

– Olisi hienoa tehdä hänelle seuraa. Asuimme yhdessä Hengelossa neljän kauden ajan, ja nyt hän pelaa Augsburgissa. Kävin katsomassa hänen ottelunsa RB Leipzigia vastaan, sinne oli vain viiden tunnin matka, puolustaja kertoo.

Richard Jensen on kärsinyt keliakiasta nelivuotiaasta, mutta hän on sopeutunut tulemaan allergian kanssa mutkattomasti toimeen.

[readmore from=Jensen-Richard]

– Gluteenia on kaikkialla: pastassa, leivässä, kastikkeissa ja vehnässä. Kuusi vuotta sitten sen kanssa saattoi vielä olla ongelmia, mutta nyt kaupoista löytyy gluteenitonta pastaa ja leipää.

-Joukkueenjohtaja järjestää minulle ravintoloissa ja hotelleissa etukäteen oman ruokalistan. Joskus pelikaverit ovat siitä kateellisia, mutta he unohtavat sen, kun joudun jättämään jälkiruoan tai kakun väliin, Jensen kertoo.

– Ei allergia haittaa elämääni lainkaan. En henkilökohtaisesti tunne gluteeniallergisia huippu-urheilijoita, mutta ei allergia huippu-urheilussa mikään ongelma ole.