Suomi arvottiin sunnuntaina samaan EM-karsintalohkoon Italian, Bosnia ja Hertsegovinan, Kreikan, Armenian ja Liechtensteinin kanssa.

Ennakkoon lohkon vaikein vastustaja on ykköskorista arvottu Italia, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2006. Jalkapallon suurmaa elää kuitenkin tällä hetkellä muutosvaiheessa.

Italia ei päässyt karsinnoista vuoden 2018 MM-kisoihin. Kyseessä oli ensimmäinen MM-turnaus sitten vuoden 1958, jossa Italia ei pelannut.

Azzurrin päävalmentajaksi toukokuussa nimitetty Roberto Mancini, kokee, että arpaonni oli arvonnassa heidän puolellaan.

– Tämä oli meille hyvä arvonta, kommentoi Mancini Sky Sport Italialle.

– Kunhan vältimme Saksan, mikä tahansa vastaan tuleva joukkue kelpasi meille. Meidän on päästävä kisoihin ja muistettava, että kaikki pelit on voitettava, jotta voimme nousta Fifa-rankingissa ja päästä seuraavien MM-kisojen arvontaan paremmasta asemasta.

– Meidän historiamme on omaa luokkaansa. Olemme aina taistelleet kärkipaikasta. Olemme voittaneet neljä maailmanmestaruutta ja yhden Euroopan mestaruuden.

– Sitä on meidän historiamme ja meidän on päästävä takaisin sinne, mihin kuulumme. Siinä voi mennä hetki, mutta me kehitymme. Jätkät pelaavat hyvin, ja olemme oikealla tiellä.

– Olemme päässeet yli vaikeasta hetkestä, ja voidaan sanoa, että se oli jälleensyntyminen. Italialla on taitavia pelaajia, ja me pystymme paljon parempaan. Näistä (seuraavista) kuukausista tulee kaikista vaikeimpia, koska näen pelaajat vasta maaliskuussa, joten voin vain toivoa, että heidän vireensä pysyy yllä seurajoukkueissa.

– Tärkeintä on pelata hyvää jalkapalloa, sillä se antaa meille paremman mahdollisuuden päästä kisoihin.