Kun Teemu Pukki teki 81. peliminuutilla illan toisen maalinsa Derbyn verkkoon, näytti Norwich olevan vahvasti jo matkalla 3-2 -voittoon. Toisin kuitenkin kävi. Seuraavaksi Carrow Roadilla sammui yksi neljästä valonheittimestä ja joukkueet komennettiin pukukoppeihin. Sieltä Derby palasi kuin uudestisyntyneenä ja rullasi häkeltyneen Norwichin rinnalle ja ohi.

– 3-2 -tilanteessa koko stadion juhli ja meillä oli henki päällä. Jos peliä olisi jatkettu, olisimme voittaneet, mutta sitten tuli se valonheitintauko, Norwichin valmentaja Daniel Farke kommentoi Eastern Daily Pressille.

– En käytä sitä tekosyynä. Se on tilanne, johon emme voineet vaikuttaa. Ne 25 minuuttia auttoivat kuitenkin Derbyä unohtamaan pettymyksensä, tekemään joitain muutoksia ja puhumaan siitä, miten he reagoisivat.

– Se auttoi heitä paljon. Meidän olisi pitänyt käsitellä tilanne paremmin. Puolustamisemme viisi minuuttia katkon jälkeen ei ollut tarpeeksi hyvää. Meillä oli silti kaksi tai kolme uskomatonta paikkaa tasoittaa, kun Jordan Rhodes osui ylärimaan neljästä metristä.

– Avausjakson lopun viisi minuuttia ja viisi minuuttia valonheitinkatkon jälkeen maksoivat meille voiton. Meidän täytyy puhua keskittymisemme tasosta, Farke jyrähti ja paljasti tuomarin neuvotelleen hänen ja Derbyn valmentajan Frank Lampardin kanssa ottelun jatkamisesta.

– Tuomari kysyi, halusimmeko jatkaa peliä, ja minä sanoin tietysti, että kyllä. Frank sanoi haluavansa odottaa, kunnes valot saadaan takaisin. Olisin luultavasti tehnyt hänen asemassaan samoin saadakseni aikaa joukkueen kanssa, joten en syytä häntä siitä.

Chelsea-legenda Lampard myöntääkin hyötyneensä suuresti ylimääräisestä tauosta.

– Tuomari kertoi yhden valonheittimen sammuneen. Tietysti halusin, että se käynnistettäisiin uudelleen, jotta saisimme 15 minuuttia lisää aikaa. Se oli minulle helppo valinta, Lampard totesi.

– Halusin vain tietää, voitaisiinko peli keskeyttää ja pelata kokonaan uudestaan. Onneksi niin ei käynyt, Derby-luotsi naurahtaa.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Farkea tyhjin käsin jääminen sapetti suuresti.

– Avausjakso oli parasta jalkapalloa, jota olemme minun aikanani pelanneet. Olimme loistavia ja hallitsimme peliä hyvää joukkuetta vastaan, vaikka meiltä puuttui useita avainpelaajia. Derby ei kyennyt vastaamaan pelaamisemme mitenkään ja pääsimme kahden maalin johtoon.

– Olen usein todennut, että pikkuasiat voivat kääntää pelejä. Puolustimme löysästi kahdessa erikoistilanteessa, ja Derby pääsi peliin mukaan, Farke harmitteli.