FC Porton voittoputki venyy ja venyy – Euroopan ennätyskään ei enää kaukana

© Kuva: Getty Images
Mohamed Salah johtaa Egyptin avausvoittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

FC Porton faneilla on juuri nyt erinomaisen hyvä olla. Porto on voittanut 17 ottelua putkeen, rikkoen jo aiemman, kaudelta 1984-1985 peräisin olleen seuraennätyksensä 15 peräkkäistä voittoa.

Porton 17. peräkkäinen voitto tuli torstai-iltana Desportivo Avesista maalein 1-0. Joukkueen sankari oli ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt 20-vuotias brasilialainen Éder Militão.

Porton voittoputken voitoista neljä on tullut Mestarien liigassa, kahdeksan Portugalin pääsarjassa ja viisi Portugalin cup-kilpailuissa. Edellisen kerran se hävisi 7. lokakuuta, kun verivihollinen Benfica kukisti sen Portugalin liigassa kotikentällään maalein 1-0.

Porto on enää kahden voiton päässä Portugalin kaikkien aikojen voittoputkiennätyksestä. Vastaansa se saa seuraavissa otteluissa Nacionalin ja Sporting Lissabonin.

Porton voittojen takuumiehenä Mestarien liigassa ja NOS-liigassa on häärinyt 37-vuotias maalivahtilegenda Iker Casillas, jolle torstain ottelu oli sadas sarjapeli Portugalin pääsarjassa.

Euroopanennätys on sekin enää ”vain” kymmenen voiton päässä. Ennätystä pitää hallussaan walesilainen The New Saints 27 perättäisellä voitollaan. Myyttinen Ajaxin joukkue ylsi 70-luvulla 26 perättäiseen voittoon.

Porton potentiaalisimmat kompastuskivet matkalla ennätykseen lienevät vieraspeli Benficaa vastaan, sekä Mestarien liigan vierasottelu AS Romaa vastaan – mikäli tappiota tai tasapeliä ei tule jo näitä ennen.

Samaan aikaan, kun Portolla kulkee, on toisella Portugalin suurseuralla Benficalla takkuisempaa. Benfica hävisi keskiviikkona Portimonenselle 0-2, ja tiedotti torstaina erottaneensa päävalmentajansa Rui Vitórian. Vitória oli valmentanut joukkuetta vuodesta 2015. Benfica on Portugalin pääsarjassa neljäntenä, seitsemän pistettä sarjakärki Portoa vähemmän keränneenä.

Mohamed Salah johtaa Egyptin avausvoittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!