Leeds Unitedin manageri Marcelo Bielsa jäi viikko sitten kiinni vastustajajoukkueen vakoilusta Derby County -ottelun alla. Bielsa joutui myrskyn silmään, mutta suostui ottamaan täyden vastuun asiasta (uutinen) ja selitti asiaa kulttuurieroilla.

Myös Manchester Cityn manageri Pep Guardiola otti kantaa argentiinalaisvalmentajan toimintaan.

– Muissa maissa kaikki tekevät sitä, Guardiola sanoi tämän viikonlopun Huddersfield-kamppailun alla.

– Muualla seurat ovat avoimempia. Münchenissä harjoituksissamme ihmiset olivat kameroiden kanssa katsomassa, mitä teemme. Kaikki tekevät sitä, Guardiola jatkoi.

Mestaruussarjaa johtava Leeds ja Bielsa pitivät ylimääräisen lehdistötilaisuudessa kuluneella viikolla vakoiluskandaalista johtuen. Englannissa odotettiin Bielsan pyytävän anteeksi käytöstään, mutta 63-vuotias valmentaja yllätti kaikki. Hän marssi lehdistön eteen ja näytti toimintatapansa paljastaen samalla vakoilleensa jokaista joukkuetta.

Vakoilu oli ollut kuitenkin Bielsalle vain kirsikka kakun päällä. Hän paljasti toimintatapojaan lehdistölle, mistä selvisi, että hän ja hänen valmennusryhmänsä olivat katsoneet Derby-ottelua varten yli 50 joukkueen edellistä peliä ja analysoineet jokaista muutaman tunnin.

– En puhu ehkä englantia niinkään, mutta 24 joukkueesta Mestaruussarjassa osaan puhua, Bielsa sanoi tilaisuudessa.

Vaikka Bielsan vakoilua on paheksuttu laajasti Englannissa, hän ei voi joutua vastuuseen, sillä mitään väärää hän ei ole tehnyt. Vastustajan vakoilua ei ole kielletty säännöissä, vaikka englantilaiset eivät sitä hyväksyttävänä toimintatapana pidäkään.