Sergio Ramos sätti tuomaria, Luka Modrić Real Madridia – ”Se ei ole normaalia”

© Kuva: Getty Images

Real Madrid on valahtanut jo kymmenen pisteen päähän La Ligan sarjakärjestä Barcelonasta hävittyään sunnuntaina Real Sociedadille 0-2

Madridin kapteeni Sergio Ramos oli omiensa esityksen lisäksi pettynyt myös tuomarin suoriutumiseen. Realin kannalta puhuttavia tilanteita olivat Lucas Vázquezin punainen kortti ja pilkku, joka jäi viheltämättä Viníciusin ohitettua Sociedadin maalivahdin Geronimo Rullin.

Ramos ihmetteli, miksi videotuomarit olivat ottelussa niin vähän esillä.

– Tuomarilla oli iso rooli asioissa. Olen aina puolustanut videotuomarisysteemiä, mutta sen on kehityttävä, koska näkemämme oli skandaalimaista, sanoi Ramos FourFourTwon mukaan.

– Hän (tuomari) olisi voinut antaa pilkun ja sitten konsultoida videotuomaria. Nähtyämme pilkkutilanteet pukukopissa, me kaikki pyydämme vain häneltä reiluutta. Meitä rangaistaan välillä käytöksestämme kentälle ja tuomareiden komitean pitäisi tehdä samoin tuomareiden kanssa. Videotuomarisysteemi on käytössä, mutta on tiedettävä, miten sitä käytetään.

– Olimme motivoituneita ja taistelemme La Ligan mestaruudesta, joka ei tule helpolla. Siitä tulee entistä vaikeampaa, kun tällaisia asioita tapahtuu.

– Lucas Vázquezin kentältäpoisto oli todella ankara rangaistus. En ole ikinä nähnyt, että pelaajalle näytetään keltaista korttia tuollaisesta tilanteesta, jossa olet keskellä kenttää kolmen Real Madridin pelaajan ympäröimänä.

Ramosin mukaan Real Madridilta puuttui onnea ja terävyyttä maalintekotilanteissa. Hän lisäsi, ettei Madrid voi syyttää tuomaria tuloksesta, vaikka tällä olikin ”ratkaiseva rooli”, vaan joukkueen on katsottava itseään peiliin.

Madridin keskikenttäpelaajan Luka Modrićin mukaan pelaajien on otettava vastuu heikoista tuloksista.

– Emme tee tarpeeksi maaleja emmekä ole tarpeeksi yhtenäisiä kentällä. Vastustajat tekevät kotikentällämme meitä vastaan maaleja emmekä itse tee niitä juurikaan.

– Meidän on istuttava alas, juteltava ja mietittävä, mikä ongelmamme on. Se ei ole normaalia. Kyse ei ole yhdestä kerrasta, näin on käynyt jo monta kertaa. On löydettävä ratkaisuja, monet pelaajat eivät esiinny parhaalla tasollaan.

– Minun on pelattava paremmin ja otettava enemmän vastuuta. Tämä on vaikea hetki seuralle, mutta nämä asiat tekevät meistä yhtenäisemmän.

– Valmentaja tekee loistavaa työtä, mutta hän ei voi tehdä maaleja tai estää meitä päästämästä niitä pelien alussa. Hänellä on toivoa, mutta me olemme ne, jotka ovat kentällä ja meidän on keskityttävä enemmän.

– Uskon, että meidän kaikkien on oltava itsekriittisiä. Meidän on puhuttava selkeästi ja sanottava, miten asiat ovat. Emme voi sanoa, että pelasimme hyvin ja että meillä ei vain ollut tuuria.

– Sille on syitä, miksi emme pärjää ja meidän on selvitettävä ne. Meidän kaikkien on otettava enemmän vastuuta.