31-vuotias Cesc Fábregas sai vastikään täyteen komeat 500 pelattua ottelua Englannin kentillä. Nyt ura Britteinsaarilla on kuitenkin tulossa päätökseensä, sillä Fábregas hyvästeli tunteikkaissa merkeissä Chelsean kotiyleisön kuluneena viikonloppuna.

Kolminkertaisen arvokisavoittajan on uumoiltu siirtyvän seuraavaksi Ranskan pääsarjan AS Monacoon, jota valmentaa miehen entinen pelikaveri Thierry Henry. Vaikka Fábregasilla ja Henrylla on kymmenen vuotta ikäeroa, ehtivät he edustaa Arsenalia yhtä aikaa neljän kauden ajan vuosina 2003-2007.

AS Monaco järjesti maanantaina lehdistötilaisuuden, mutta Henry ei vielä vahvistanut Fábregasin saapumista eikä edes neuvotteluyhteyttä. Jatkuvaa yhteydenpitoa herrat ovat kuitenkin pitäneet pitkään.

– Kuten minun tavoin näitte, Fábregas sai standing ovationin ja kyyneliä vuodatettiin. Siitä lähtien, kun lähdin Arsenalista, olen jutellut Cescin kanssa 2-3 päivän välein. Se ei ole muuttunut viime päivinäkään. Hän on pelaaja, joka kiinnostaa kaikkia seuroja, Henry totesi pressissä.