Barcelona teki viime viikolla jättimäisen hankinnan, kun se vahvisti, että 21-vuotias hollantilainen Frenkie de Jong liittyy ensi kaudella Barcan miehistöön. Barcelona maksoi De Jongista Ajaxille 75 miljoonaa euroa, mutta summa voi nousta 86 miljoonaan erinäisten pykälien täyttyessä.

De Jongista kisaili Barcelonan kanssa viimeiseen asti ainakin Paris Saint-Germain. Vielä joitain päiviä ennen sopimuksen julkaisua keskikenttäpelaajan huhuttiinkin jo päättäneen siirrosta PSG:hen, mutta viime hetkillä Barcelona kiri rinnalle ja ohi.

Nyt espanjalaislehti AS kertoo, ettei Barcan voitossa ollut kyse pelkästä rahasta tai cruijffilaisten perinteiden kunnioittamisesta. Lehden tietojen mukaan Barcelona otti kosiskelussa kaikki keinot käyttöön, ja ainakin hipaisi harmaata aluetta.

[readmore from=De-Jong-Frenkie]

Tässä neuvottelustrategiassa keskeistä roolia näytteli tietämättään PSG:n brassitähti Neymar. Neymar siirtyi 222 miljoonan euron ME-siirtosummalla Barcelonasta PSG:hen, ja sitkeiden huhujen mukaan brassitaituri on katunut Camp Noulta lähtöään. Neymarin väitetään tiedustelleen Barcelonalta useaan otteeseen mahdollisuutta paluuseen.

Kun Barcelona taivutteli de Jongia riveihinsä, päättivät neuvottelijat esitellä nuorukaiselle WhatsApp-viestejä, joita Neymar oli lähettänyt seuran johtohenkilöille ja entisille pelikavereilleen. Näissä viesteissä Neymar ilmaisee selkeän halunsa palata Barcelonaan. Hän myös valittelee viesteissään Ranskan liigan heikompaa tasoa sekä maan ilmastoa, ja sanoo erehtyneensä lähtöpäätöksessään.

Tässä Barcelonan ja PSG:n välisessä nokkapokassa on tuskin vieläkään viimeistä sanaa sanottu.