Teemu Pukki on ollut aivan pitelemätön sekä seurassaan Norwich Cityssä että Suomen A-maajoukkueessa.

Pukki ehti floppaamaan monessa sarjassa, muun muassa Espanjassa ja Skotlannissa, kunnes kasvoi Tanskassa tasaisen varmaksi huippuhyökkääjäksi. Englannissa Pukilla ei ollut sopeutumisvaikeuksia tai alkukankeutta.

– Se pitää muistaa, että Pukilla on monta hyvää kautta alla. Bröndbyssä monta yli kymmenen maalin kautta. Oli siellä ykköshyökkääjä ja fanien lellikki. Kyllä se hivelee rinnusta. Vaikka et vedä punttia, niin rupeaa rintalihakset kasvamaan. Sitten kun pääset tietylle tasolle ja menet tuonne (Englanti), niin et hätkähdä snadeista asioista, eikä mene heti leuka rintaan. toteaa SuomiFutis-sivustolle upean uran Suomessa ja ulkomailla tehnyt huippuhyökkääjä Mika Kottila.

– Sitähän se on jos ei sinua ole varustettu, pari huonoa ottelua niin se itseluottamus katoaa. Terveisin nimimerkillä yhden syksyn Englannissa undulaattina ollut. Tuollainen pohja kun on alla ja tiedät mitä osaat, niin se ei katoa. Toki lisäksi mitä tapahtui maajoukkueessa ennen sarjan alkua. Oli ihan päällikkö ja kantoi Suomen lohkovoittoon,

Pukki on paukuttanut debyyttikaudellaan Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 26 ottelussa huikeat 17 maalia ja antanut viisi maalisyöttöä.

– Teemu on pelaajana parhaassa iässä 28-vuotiaana. Hänellä on lapsikin. Se on oikeasti yksi isoja asioita. Aiemmin tuntui, että Pukilla kului aika pelaten vain playstationia. Kun tulee lapsia, niin ne tuo ne tietyt rutiinit. Pelkästään, kun poikamiehelle tulee tyttöystävä, niin se rauhoittaa ja tuo arjen tekemiseen ja olemiseen, Kottila sanoo kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Seuraavaksi Pukki nähdään toivottavasti heiluttamassa maaliverkkoja lauantaina Champioshipin kärkiottelussa Leeds United – Norwich City.

Viasatat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.