Teemu Pukki mielissään ennätyksen synnystä: ”En olisi uskonut, jos joku olisi sanonut niin”

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Tulikuumassa vireessä oleva Teemu Pukki on nyt kaikkien huulilla. Suomalaishyökkääjä osui sunnuntaina kahdesti Ipswichin verkkoon, kun Mestaruussarjaa johtava Norwich valloitti Itä-Anglian derbyn maalein 3-0. Samalla Pukki nosti sarjakauden maalisaldonsa 20:een, vieden Shefki Kuqilta suomalaisten yhden kauden maaliennätyksen Mestaruussarjassa.

Kuqin saldo 19 maalia on peräisin kaudelta 2004-2005, jolloin hän pelasi Ipswichin paidassa. Symboliikkaa on siis siinäkin, että Pukki nappasi ennätyksen nimiinsä juuri ottelussa Ipswichiä vastaan.

Pukki oli ennätyksen syntymisestä luonnollisesti mielissään.

– En aseta tavoitteita, mutta jos joku olisi sanonut minulle, että saan helmikuussa 20 maalia täyteen, en olisi uskonut sitä, Pukki sanoi PinkUn-sivuston mukaan.

– Kaikki on mennyt alusta lähtien hyvin. Kun sitten alon tehdä maaleja, ja lähestyin Shefkin ennätystä, niin tuntuuhan se hyvältä.

– Hyökkääjänä maalinteko on tärkeintä siinä, miten joukkuetta voi auttaa. Tietysti olen todella, todella iloinen siitä, miten asiat sujuvat, ja toivon ja uskon voivani tehdä maaleja jatkossakin, ja auttaa siten joukkuetta.

Ainoastaan Sheffield Unitedin Billy Sharp on tehnyt Mestaruussarjassa maaleja Pukkia enemmän, 22 osumaa. Kun maalit (20) ja syötöt (5) lasketaan yhteen, on Pukki kuitenkin ollut koko sarjan tehokkain pelaaja. Pukki on tehnyt tasan kolmasosan Norwichin kaikista maaleista.

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!