AS Roma on pestannut Claudio Ranierin uudeksi valmentajakseen loppukauden mittaisella sopimuksella. Serie A -seura vahvistaa uutisen verkkosivuillaan.

67-vuotias Ranieri debytoi seuran peräsimessä maanantaina Empolia vastaan. Italialaisvalmentaja sai hiljattain potkut Fulhamista.

Ranierin edeltäjä Eusebio Di Francesco sai torstaina potkut Roman pudottua Mestarien liigasta Portoa vastaan neljännesvälierissä (lue lisää).

Myös urheilutoimenjohtaja Monchi jätti seuran (lue lisää).

– Meillä on vielä yksi tavoite tälle kaudelle. Se on selviytyä sarjassa mahdollisimman korkealle ja karsiutua Mestarien liigaan, Roman puheenjohtaja Jim Pallotta kommentoi seuran tiedotteessa.

[readmore from=AS-Roma]

– Tässä tilanteessa oli tärkeää tuoda valmentaja, joka tuntee seuran, ymmärtää ympäristöä, osaa puhua kieltä ja motivoida pelaajia. Claudio täyttää kaikki nämä kriteerit.

Ranieri aloittaa Romassa toisen pestinsä. Valmentaja luotsasi seuraa myös vuodet 2009-11.

– On hienoa palata kotiin. Kun Roma kutsuu sinua, on mahdotonta sanoa ei, Ranieri kommentoi.

Roomassa syntynyt ja kasvanut Ranieri on valmentanut urallaan myös AS Monacoa, Nantesia, Chelseaa ja Leicesteriä. Valmentajan toistaiseksi suurin saavutus oli Leicesterin johdattaminen kaudella 2015-16 Valioliigan mestaruuteen.

Artikkelia muokattu 8.3.2019 klo 18.38: Lisätty maininta sopimuksen pituudesta.