Schalken sometiimillä lennokas ilta – ”Haluaisin nähdä Theresa Mayn puolustavan häntä vastaan”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!

Surkean bundesliigakauden pelannut Schalke romahti tiistaina täysin Mestarien liigan neljännesvälierissä. Avausosan tyydyttävä 2-3 -tappio oli vain kaunis muisto, kun Manchester City rökitti saksalaisvieraitaan kotikentällään maalein 7-0.

Schalken kannattajia oli matkustanut Manchesteriin runsain määrin, mutta vieraat jäivät täysin Citizensin jalkoihin. Schalken 33-vuotias valmentaja Domenico Tedesco kuvaili ottelua ”uransa suurimmaksi antautumiseksi” – hyvin ymmärrettävästi – ja Schalke pyysi peliä loppuvihellyksen jälkeen kannattajiltaan anteeksi.

Schalken sometiimi kuului kuitenkin ehdottomasti Mestarien liiga -illan suurimpiin onnistujiin. Vaikka ottelua ei olisi nähnytkään, tarjoaa Schalke Twitter-tilillään hienon läpivedon traagisen draaman kaaresta.

Schalke-Twitterin kohokohta oli epäilemättä vastaus legendaarisen Gary Linekerin kommenttiin. Lineker haki kesken pelin tiimellyksen vertailukohtaa politiikasta.

– Tätä vauhtia Schalke saattaa hävitä yhtä rankasti kuin pääministerimme, Lineker kirjoitti.

– Haluaisin nähdä Theresa Mayn yrittävän puolustaa Leroy Sanéa vastaan, kuului Schalken kuitti.

Hakoteillä Schalke ei tässä nostossa ollut, sillä 23-vuotias Schalke-kasvatti Sané oli ottelussa ilmiliekeissä. Sané alusti kolme Cityn maaleista ja teki itsekin yhden. Hänestä tuli samalla ensimmäinen pelaaja sitten Franck Ribéryn ja vuoden 2012, joka antoi kolme maalisyöttöä yhdessä Mestarien liigan pudotuspeliottelussa.

Jo aiemmin ottelun kuluessa Schalke oli antanut epätoivonsa kaikua Twitteristä ulkomaailmaan. Kaivettiin esiin Kummeli-hahmo Kalervo Jankko ja aneltiin armoa. Allaolevista twiiteistä pääsee vielä mukavasti mukaan ottelutunnelmaan.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!