IFK Mariehamn voitti sunnuntaina FC Lahden Suomen Cupin puolivälierävaiheessa 3-1. Ottelu pelattiin Eckeröhallenissa.

IFK oli hallitsevampi osapuoli ottelun alkuhetkillä, mutta Lahti siirtyi johtoon 18. minuutilla Erik Törnrosin osumalla. Kookas ruotsalaishyökkääjä nousi Josun antamassa kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pallon verkkoon. 0-1.

Isännät tulivat lopulta tasoihin 85. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo jäi pomppimaan Lahden rangaistusalueelle ja Amos Ekhalie latasi sen voimalla sisään. 1-1.

Varsinainen peliaika päättyi tasatilanteessa, joten vuorossa oli jatkoaika, jota ehdittiin pelaamaan noin kymmenen minuuttia, kun Aristote Mboma vei kotijoukkueen johtoon. Robin Sid ujutti pallon Lahden linjan taakse oivaltavalla syötöllä ja Mboma tuikkasi pelivälineen ensikosketuksellaan maaliin. 2-1.

Lahti joutui pelaamaan viimeisen kymmenminuuttisen yhden pelaajan vajaalla. Josu rikkoi vauhdissa ollutta Mbomaa ja sai illan toisen varoituksensa ja siten punaisen kortin.

Vieraiden loppukiristä huolimatta ottelun neljännen maalin iski Mariehamn. Asialla oli jälleen Ekhalie, joka hassutti Teemu Jänttiä nostamalla pallon hänen ylitseen ja laukomalla hienon volleyn takakulmaan. 3-1.

Kaikki cupin välieräjoukkueet ovat nyt selvillä. IFK Mariehamnin lisäksi neljän parhaan joukossa ovat Kokkolan Pallo-Veikot, Vaasan Palloseura ja Ilves.