Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate kutsui ensimmäiseen EM-karsintaryhmäänsä 25 pelaajaa, joista on jäljellä enää 19 nimeä.

Loukkaantumisten takia maajoukkuekomennukselta vetäytyivät Manchester Cityn John Stones ja Fabian Delph, Manchester Unitedin Luke Shaw ja Marcus Rashford, Chelsean Ruben Loftus-Cheek sekä Liverpoolin Trent Alexander-Arnold.

Heidän tilalleen on nostettu kaksi pelaajaa, Southamptonin James Ward-Prowse ja Chelsean Callum Hudson-Odoi, jonka oli ensin määrä pelata maajoukkuetauolla alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.

Ghanan ja Englannin passit omaava Hudson-Odoi, 18, hyppäsi kokonaan yhden ikäluokan yli miesten ryhmään. Hän on viimeksi edustanut Englantia alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Ghana voi lopettaa haaveilun Hudson-Odoin pelaamisesta sen maajoukkueessa, jos hänet nähdään kentällä Englannin karsintaotteluissa Tšekkiä tai Montenegroa vastaan.

Brittimediassa on povattu, että tänään, perjantaina, Tšekkiä vastaan avauksessa nähdään joko Hudson-Odoi tai Borussia Dortmundin Jadon Sancho, joka oli voittamassa Hudson-Odoin kanssa alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruutta kaksi vuotta sitten.

Hudson-Odoi oli U17 MM-kisoissa ikätoveriaan isommassa roolissa, mutta sittemmin Sanchon, 18, ura on lähtenyt huimaan nousuun.

Kolmesti A-maajoukkueessa esiintynyt Sancho pelaa tällä hetkellä toista kauttaan Bundesliigan suurseurassa Borussia Dortmundissa. Jälki on ollut tuhoisaa. Sancho on pelannut tällä kaudella 35 ottelua, joissa hän on iskenyt yhteensä yhdeksän osumaa ja antanut peräti 17 maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Viime kaudella Chelsean edustusjoukkueessa debytoinut Hudson-Odoi ei ole ollut vielä kertaakaan avauskokoonpanossa Valioliigassa. Tehoja on kuitenkin tullut kiitettävään tahtiin. Hudson-Odoin saldo tämän kauden peleissä on viisi osumaa ja neljä maalisyöttöä 19 otteluun. Peliminuutteja hänellä on vajaat 900.

Maajoukkuevalmentaja Southgaten silmissä teinitähdet ovat samalla viivalla.

– Sitä on vaikea sanoa, koska heidän kehityskäyränsä on ollut hyvin samanlainen läpi ikäluokkien, kommentoi Southgate FourFourTwon mukaan.

– Jadonilla on tietysti enemmän kokemusta isoista peleistä tähän mennessä, ja hän on ollut kanssamme miesten maajoukkueessa hieman pidempään.

– Mutta Callum on sopinut joukkoon loistavasti. Minun ei tarvitse epäröidä kummankaan laittamista avaukseen. He ovat valmiita ja he voivat pelata, se ei ole ongelma meille.

Southgate ei ole liian huolissaan ryhmäänsä iskeneestä loukkaantumisaallosta.

– Olemme menettäneet paljon pelaajia, mutta tämä on mahdollisuus muille. He ovat olleet loistavia, kun katsoo harjoitusten tasoa ja sitä, miten joukkue on valmistautunut, joten odotamme innolla joukkueen pelaamista.