Huippufutista tänään ilmaiskanavalla – Niklas Moisander ja kumppanit haluavat kellistää Bayernin

© Kuva: Getty Images
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Werder Bremen on nähty viimeisten 20 vuoden aikana neljä kertaa Saksan Cupin eli DFB Pokalin loppuottelussa. Se nosteli cup-pystiä vuosina 2004 ja 2009 (finaalivastustajina Alemannia Aachen ja Bayer Leverkusen), mutta hävisi Bayern Münchenille loppuottelussa vuonna 2000 sekä viimeksi vuonna 2010.

Nyt Werda mielii jälleen tutulle cup-finaalin näyttämölle, Berliinin olympiastadionille, ja haaste on kivikova, tuplamestaruutta janoava Bayern München. Muistoissa Bremen-leirissä katsotaankin mieluiten kevääseen 1999, jolloin se kukisti loppuottelussa juuri Bayernin, rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– Olemme jo lähestyneet Bayernia, emmekä ole enää valovuoden päässä heistä, Werder Bremenin urheilujohtaja Frank Baumann toteaa seuran kotisivujen otteluennakossa.

– Uskon, että se hetki, jolloin kaadamme Bayernin, on koko ajan lähempänä.

Toden totta Bayern Münchenillä on keskinäisistä kohtaamisista allaan huima 16 ottelun voittoputki. Werderin edellinen voitto on peräti 21 ottelun takaa.

Tämän kauden cupissa Bayernin taival on kuitenkin ollut kierros kierrokselta nihkeä. Samalla kun Werder Bremen teki ensimmäisistä vastustajistaan hakkelusta, kukisti Bayern neljännen sarjaportaan SV Drochtersen/Asselin ja SV Rödinghausenin vain maalin erolla. Hertha Berlin nujertui vasta jatkoajalla, ja puolivälierissä kakkosbundesliigan Heidenheim jälleen vain maalin erolla. Werder Bremen pudotti neljännesvälierissä Borussia Dortmundin rankkarikisassa ja puolivälierissä Schalken maalein 2-0.

Jobinpostia Bayern saa myös siitä, että se joutuu cup-mittelöön verrattain varamiehisenä. Niklas Süle on sivussa pelikiellon vuoksi, ja loukkaantumiset pakottavat katsomoon ykkösvahti Manuel NeuerinArjen Robbenin ja Franck Ribéryn.

– Bayernilta puuttuu Sülen myötä joukkueen nopein puolustuspelaaja. Ehkä saamme sitä kautta pienen edun nopeudessa, Bremenin valmentaja Florian Kohfeldt arvelee.

Ennen lauantain ottelua Münchenissä Werder Bremenillä oli allaan 14 ottelun tappioton putki, eikä Bayernin niukka 1-0 -voitto varsinaisesti bremeniläisiä lannistanut. Varsinkin, kun viimeiset 35 minuuttia Bremen joutui taistelemaan yhden pelaajan vajaalla.

Werder Bremenin puolustuksen keskustassa aloittaa jälleen mitä suurimmalla todennäköisyydellä Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander. 33-vuotias toppari on huhkinut Bremenin puolustuksessa täysiä ysikymppisiä läpi koko kauden muutamia pikkuvamman tai pelikiellon takia missattuja otteluita lukuun ottamatta.

Werderin kokoonpanosta puuttuu pelikiellon takia Nuri Sahin. Elintärkeää olisi joukkueen ylivoimaisen tehomiehen Max Krusen toipuminen pelikuntoon. Kruse sai lauantain kohtaamisessa pienen tällin.

Kello 21.45 alkava välieräottelu Werder Bremen-Bayern München on nähtävissä Viasat Urheilu -kanavalla kello 21.35, sekä myös veloituksetta Ylen TV 2:ssa. Kakkosen lähetys alkaa kello 21.39.

Ottelun voittaja kohtaa Berliinissä 25.5. pelattavassa loppuottelussa RB Leipzigin, joka kukisti tiistain välierässä Hamburger SV:n maalein 3-1. Finaalipaikka on RB Leipzigin historian ensimmäinen.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!