Portugali on jalkapallohistorian ensimmäinen UEFA Nations Leaguen loppuotteluun selvinnyt joukkue. Tämän varmisti kapteeni Cristiano Ronaldo eilisiltana Portossa. Finaalin toisen osapuolen ratkaisevat keskenään tänä iltana Englanti ja Hollanti.

Juventus-hyökkääjä teki uransa seitsemännen hattutempun maajoukkueessa, kun kaikkien aikojen ensimmäinen Nations League -välieräottelu päättyi lukemiin 3-1.

GOAL

@goal
Portugal are the first team to qualify for the #NationsLeague final thanks to a Ronaldo hat-trick!

Ronaldo vei isännät ottelussa johtoon 25. minuutilla. Tuo osuma ei vielä voittoon riittänyt, kun Sveitsin Ricardo Rodriguez ampui taululle lukemat 1-1 rangaistuspilkulta toisen jakson alkupuolella. Kotijoukkueen 34-vuotiaan suonenveto iski kuitenkin pelin lopussa; seuraavat osumat syntyivät 88. ja 90. minuuteilla.

Benfican 19-vuotias João Félix pelasi ottelun ensimmäiset 70 minuuttia.