Veikkausliigaa johtava Ilves ja RoPS päätyivät 2-2 -tasapeliin sunnuntaina Tammelassa.

RoPS johti ottelua jo kahdella maalilla, ja kaikki näytti siltä, että Ilves häviäisi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Tammelassa.

Lucas Lingman vei RoPS:n johtoon Tammelassa ensimmäisen jakson lopussa. Lingman sai pallon itselleen boksin rajalla ja iski ottelun avausmaalin komealla sijoituslaukauksella.

RoPS meni jo kahden maalin etumatkalle toisen jakson alussa. Lingman syötti maalin edustalla odottaneelle Matias Tammiselle, ja 17-vuotias kärki teki uransa ensimmäisen veikkausliigamaalin yllätettyään Ilves-vahti Mika Hilanderin.

Ilves aloitti takaa-ajonsa hetkeä myöhemmin. Veikkausliigan maalipörssissä kolmantena oleva Lauri Ala-Myllymäki toi isännät maalin päähän komealla kääntölaukauksella. Maalin syöttänyt Janne Saksela teki ottelussa Ilves-debyyttinsä. Saksela ehti olla kentällä vain muutaman minuutin ennen maalisyöttöään. Osuma oli Ala-Myllymäen sarjakauden kymmenes.

Ilvekselle tuomittiin varttia myöhemmin rangaistuspotku. Ala-Myllymäki asteli pallon taakse, mutta RoPS:n kokenut espanjalaisvahti Antonio Reguero torjui Ala-Myllymäen laukauksen alakulmasta.

RoPS oli kiinni voitossa aina loppuhetkille saakka. Sarjakärki Ilves ei kuitenkaan suostunut häviämään Tammelassa. Baba Mensah nosti Ilveksen tasoihin maalin edustalta juuri ennen kuin lisäaika alkoi.

Sunnuntain alkuillan muissa otteluissa KuPS ja HIFK päätyivät maalittomaan tasapeliin Kuopiossa maalein 1-1. Sen sijaan Lahdessa FC Lahti nappasi kauden kolmannen kotivoittonsa kaadettuaan KPV:n luvuin 1-0. Isäntien voittomaalista vastasi Jerónimo Amione vartti ennen päätösvihellystä.

FC Interin ja IFK Mariehamnin välinen ottelu on toisen jakson alussa tilanteessa 0-0. FC Interillä on mahdollisuus nousta tasapisteisiin sarjakärki Ilveksen kanssa, jos turkulaiset voittavat ottelun.