Vaasan Palloseura on voittanut ottelun viimeksi maaliskuussa, kun se kaatoi FC Interin Suomen cupissa. Sittemmin vaasalaiset ovat pelanneet 19 ottelua perätysten ilman ainuttakaan voittoa.

VPS pelasi Veikkausliigan alkupuolella kuusi perättäistä tasapeliä, mutta sen jälkeen tilastosarakkeet ovat täyttyneet enimmäkseen tappioilla. Sarjaa on nyt pelattu 18 ottelua, ja VPS on Veikkausliigan jumbona yhdeksällä pisteellään.

VPS on tilanteessa, jossa sitä uhkaa putoaminen. Seuran hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas kertoo Yle Urheilulle, että rahakirstu on ”kohtalaisen tyhjä”. VPS on silti pystynyt maksamaan palkat ja verot.

– Kun ajauduimme tilanteeseen, jossa oma pääoma painui miinukselle, yrityksen rahoituksellinen asema alkoi olla haastava. Se vaikutti yrityksen akuuttiin kassatilanteeseen, Asukas toteaa Ylelle.

Asukas sanoo, että vaikeaan taloustilanteeseen on monia syitä. Hän kertoo, etteivät tuotot ole riittäneet kustannusrakenteeseen. Myyntitavoitteisiin ei ole päästy ja kustannukset ovat olleet liian korkeat.

VPS pystyi vastikään hankkimaan itselleen maalivahti Valeri Voskonianin. Seuran oli pakko saada toinen maalivahti, sillä tolppien väliin olisi pitänyt laittaa kenttäpelaaja Martin Kompallan mahdollisesti loukkaantuessa tai saadessa pelikieltoa.

Viime lauantain ottelussa FC Honkaa vastaan päävalmentaja Christian Sundilla oli käytettävissään vain yksi terve vaihtomies. Petri Vuorisen potkujen yhteydessä lähti myös seuran fysiikkavalmentaja. Työt ovat kasaantuneet liian vähille harteille. Sund ja apuvalmentaja Andre Lourenco ovat nyt vastuussa myös fysiikkapuolesta.

– Tunnit eivät tahdo riittää, Sund myöntää Ylelle.

VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall ihmettelee joukkueensa alakuloa. Merkillepantava tilastofakta on, että vaikka VPS on hävinnyt yhdeksän peliä, kaikki tappiot ovat tulleet yhden maalin erolla. Toiset yhdeksän ottelua ovat olleet tasapelejä.

Yhden maalin tappiot ovat luonnollisesti jääneet kirvelemään. Pari osumaa enemmän maalipaikoista, ja VPS voisi olla nyt edes hieman positiivisemmassa asemassa.

– Ottelut ovat olleet psykologisesti raskaita, mutta olemme pysyneet optimisteina pelien ulkopuolella. On ihmeellistä, ettemme ole saaneet parempia tuloksia, sillä emme ole heittopusseja, Strandvall pohtii Ylen sivuilla.

VPS hakee tänään sunnuntaina kauden avausvoittoaan, kun se vierailee Rovaniemellä. RoPS on sarjassa kolmanneksi viimeisenä seitsemän pistettä VPS:ää edellä.

Lähteenä Yle: https://yle.fi/urheilu/3-10915601?origin=rss