Huuhkajien Teemu Pukki teki lauantaina kauden yhdeksännen maalinsa Valioliigassa. Sillä hän on Valioliigan maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla.

Pukin maalin alusti 22-vuotias argentiinalainen Emi Buendia. Pukki kiitteli Buendian esityötä vuolaasti myös Norwichin omassa haastattelussa.

– Tiesin heti, kun Tom (Trybull) antoi pallon Emille, että minun täytyy vain lähteä juoksuun. Emi tuntee juoksulinjani todella hyvin, ja hänen kanssaan on nautinto pelata, Pukki kehui pelikaveriaan.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
💬 "It's a pleasure to play with Emi, I knew as soon as Tom gave him the ball I just needed to make the run!"

Teemu talks us through yesterday's goal against Leicester ⬇ #ncfc

Buendiasta ja Pukista on kehkeytynyt Valioliigaan ensiluokkainen tutkapari. Lauantain maali oli jo neljäs Pukin maali, johon Buendia teki esityön. Koko Valioliigan 20 joukkueen joukosta ei löydy ainuttakaan kaksikkoa, josta toinen olisi syöttänyt yhtä monta maalia toiselle kuin Buendia Pukille. Tämän yhteistyön hedelmistä kiittää koko Suomi.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Goal: Pukki 🇫🇮
Assist: Buendia 🇦🇷

Rinse, repeat. Yesterday was the 4th time in 2019/20 that Emi Buendia has assisted a Teemu Pukki goal.

That's more than one player has set up another to score across all 20 Premier League teams so far this season #ncfc 🔰

Buendia ja Pukki saivat hioa yhteispeliään jo viime kaudella Mestaruussarjassa. Tuolloinkin Buendia syötti neljä Pukin maaleista. Nyt kaksikolla on yli puoli kautta aikaa parantaa viime kauden saldoaan.