Manchester Cityn manageri Pep Guardiola vannoo, ettei ikinä valmentaisi paikallisvastustaja Manchester Unitedia.

United oli kiinnostunut Guardiolasta, kun sen legendamanageri Sir Alex Ferguson oli jäämässä eläkkeelle vuonna 2013, mutta Guardiola oli jo siirtymässä Bayern Müncheniin. Cityä hän on valmentanut kesästä 2016 lähtien.

Guardiola sanoi, että jäisi mieluummin vapaalle kuin menisi Unitediin, vaikka se olisi hänen ainoa tarjouksensa.

– Jos minulle ei olisi yhtään tarjousta, menisin Malediiveille, kommentoi espanjalaisluotsi BBC:n mukaan.

– Ehkä ei Malediiveille, koska siellä ei ole golfkenttiä, mutta en valmentaisi Unitedia Cityn jälkeen, kuten en valmentaisi ikinä myöskään Real Madridia, jatkoi Guardiola, jolla on taustaa Barcelonasta pelaajana ja valmentajana.

Guardiola on voittanut Manchester Cityssä jo viisi pokaalia, mikä on enemmän kuin United Fergusonin elääkkelle jäämisen jälkeen. Espanjalaisvalmentaja ei kuitenkaan usko, että Unitedin ahdinko on pysyvä tila. Hänen mielestään hänen kollegansa Ole Gunnar Solskjær on viimein iskostamassa omaa pelityyliään Unitedin joukkueelle.

– Arvostan tätä seuraa (Unitedia) uskomattoman paljon.

– Jokaisen seuran historiassa on hieman vaikeampia hetkiä, mutta he nousevat vielä takaisin. Ennemmin tai myöhemin he taistelevat Valioliigan mestaruudesta.

Manchester United isännöi tänään, tiistaina, Manchester Cityä Englannin liigacupin välierien ensimmäisessä osassa kello 22.00 alkavassa ottelussa.