Viime keskiviikkona varmistui yksi tammikuun siirtoikkunan erikoisimmista siirroista suomalaisittain. Tuolloin Portugalin toisella sarjatasolla pelaava Varzim kiinnitti puolen kauden lainapestillä Pikkuhuuhkajien laitahyökkääjän Mikael Soisalon.

Erikoinen siirto on siksi, ettei Portugalissa ole tavattu juuri suomalaispelaajia nähdä. Tunnetuin harvoista esimerkeistä lienee 1980-luvulla Estoril-Praian joukkueessa pelannut Jari ”Jallu” Rantanen.

Soisalon siirtoon oli kuitenkin looginen syy: peliaikaa pitäisi saada. Kauden 2019-2020 aikana Soisalo pelasi belgialaisessa Zulte-Waregemissa – joka yhä hänen pelaajaoikeutensa omistaa – vain kahdessa ottelussa. Näistä viimeisin pelattiin elokuun alussa, ja yhteensä minuutteja kertyi vain 65.

– Pitää saada peliaikaa. Sain muistakin seuroista muutamia kyselyitä, mutta tämä valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi, Soisalo kertoi Huuhkajien Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Seuraava puoli vuotta pitäisi saada peliaikaa, ja se on minulle uran tässä vaiheessa kaikkein tärkeintä. Sopimus on puolen vuoden lainasopimus, jossa on sen jälkeen optio jatkosta. Pääasia on, että joukkue tarvitsi minua ja valmentaja halusi minut. Peliajan perässä tänne tultiin.

Soisalon sopimus Zulte-Waregemin kanssa kattaa vielä kauden 2020-2021, ja siinä on optio vuoden jatkosta – mikäli siis Varzim ei optiotaan päätä käyttää. Viimeaikainen istuskelu penkillä tai katsomossa ei nuorelle suomalaiselle ole maistunut.

– Nyt on ollut vähän kylmempi ajanjakso, kun en ole päässyt pelaamaan. Suomeksi sanottuna se on perseestä. Pitää kuitenkin painaa hommia, ja kun näytönpaikan saa, niin täytyy käyttää se, Soisalo toteaa.

– Nyt edessä on tärkeä puolivuotinen ja se määrittelee pitkälti sen, mihin ura sitten menee.

Soisalo on pelannut alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa 11 ottelua, ja haaveissa siintää luonnollisesti myös A-maajoukkue.

– A-maajoukkueeseen nouseminen on ehdottomasti ollut konkreettinen tavoitteeni viimeiset puolitoista vuotta. Mitä olen valmentajan (Juha Malinen) ja Riven (Huuhkajien luotsi Markku Kanerva) kanssa jutellut, niin peliaika on erittäin tärkeää.

– EM-kisat olisi tietysti mahtava unelma, mutta lähdetään nyt täällä tekemään hommia peli kerrallaan, ja katsotaan kesäkuussa, mikä on homman nimi, Soisalo kertoo.

[readmore from=Soisalo-Mikael]

Soisalo antoi haastattelun Suomen futsal-maajoukkueen hienosti menneen MM-karsintaturnauksen yhteydessä. Suomi selvitti turnauksesta tiensä MM-jatkokarsintaan pelattuaan kaksi tasapeliä ja kaadettuaan Valko-Venäjän.

21-vuotias Soisalo debytoi sunnuntaina Varzimin riveissä, kun hän pelasi kotipelissä Porton B-joukkuetta vastaan täydet 90 minuuttia. Peliajan suhteen näyttää siis erittäin hyvältä. Varzim hävisi ottelun maalein 0-2.

Huuhkajat

@Huuhkajat
#Pikkuhuuhkajat Mikael Soisalo (@Mikael_Soisalo) siirtyi vastikään lainalle Portugalin toiseksi korkeimman sarjatason Varzim Sport Clubiin ja perjantaina hän löytyi uuden kotikaupunkinsa futsal-katsomosta. Katso Soisalon mietteitä futsalista ja seuravaihdostaan. 👀👇

#Futsalfi