Turun Palloseura voitti perjantaina Helsingin IFK:n 1-0 Suomen Cupin Veikkausliigan lohko A:ssa.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
TPS kohtaa Suomen Cupin ensimmäisessä kotiottelussa HIFK:n tänään perjantaina 7.2. Ottelu pelataan LähiTapiola-areenalla klo 14.00. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen on nimennyt kokoonpanon päivän otteluun: fc.tps.fi/fi/uutiset/tps… #FCTPS #TPSHIFK #SuomenCup #Veikkausliiga

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
HIFK tänään - HIFK idag:

Kotijoukkue TPS siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla, kun Joakim Latonen sai pallon noin 25 metrin päästä maalista ja laukoi. Ripeästi lähtenyt pomppiva kuti löysi tiensä tolppien väliin, ja turkulaisten toinen maali tämän kauden Cupissa oli syntynyt. 1-0.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Maalikarkelot heti käyntiin Suomen Cupissa - TPS:n Latonen latasi kierroksen ensimmäisen! #suomencup #ruutu ruutu.fi/video/3554336

Hetkeä myöhemmin Mika Ääritalolla oli mahdollisuus siirtää TPS kahden maalin karkumatkalle Oskari Jakosen mainiosta syötöstä, mutta konkarihyökkääjä ei onnistunut viimeistelyssään.

HIFK:n keskikenttäpelaaja Jabar Sharza näytti jo etenevän reilun tunnin kohdalla maalintekoon, mutta hän kaatui rangaistusalueella. Helsinkiläisvieraat odottivat tilanteesta pilkkua, mutta erotuomari antoi hänelle varoituksen sukeltamisesta.

Muutaman minuutin päästä IFK sai rangaistuspotkunsa, kun Rasmus Holma kiipesi keskitystilanteessa Luís Henriquen selkään. Henrique asteli itse pallon taakse ja laukoi kohti vasenta alanurkkaa, mutta TPS:n maalivahti Jere Koponen venytti näppinsä vedon tielle ja onnistui torjunnassaan.

TPS-veskari Jere Koponen veti pidemmän korren - Luis Henrique epäonnistuminen rankkarista #suomencup #ruutu ruutu.fi/video/3554356

TPS nappasi tuloksen myötä ensimmäisen voittonsa tämän vuoden cupissa ja nousi kuuden joukkueen lohkossa kolmanneksi ennen kierroksen muita pelejä. HIFK on kerännyt kolmesta ottelusta vasta yhden pisteen ja on lohkossa viimeistä edellisenä.