Koronavirus jyllää ympäri Eurooppaa. Italiassa ammatikseen pelaava Suomen A-maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj otti Twitterissä kantaa koronaviruksen ehkäisyyn Suomessa.

Hetemaj edustaa Italiassa Serie B:n kärkijoukkuetta Beneventoa. Italiassa virus on levinnyt todella laajalle, varsinkin Pohjois-Italiassa. Benevento sijaitsee Italian eteläpuolella.

Italiassa on otettu kovat keinot käyttöön taudin pysäyttämiseksi. Jalkapallon kannalta esimerkiksi sarjat ovat laitettu kokonaan tauolle maaliskuun ajaksi.

Viimeisimpänä Italian pääministeri Giuseppe Conte sanoi, että seuraavaksi suljetaan myös kaikki ravintolat, baarit ja ihmisten kokoontumista rajoitetaan rajusti. Vain ruokakaupat ja apteekit saavat olla avoinna.

Suomessa koronavirustartuntoja on tässä vaiheessa radikaalisti vähemmän kuin Italiassa. Suomessa ei ainakaan vielä olla rajoitettu ihmisten kokoontumista juurikaan. Hetemajn mukaan olisi tärkeää, että Suomessa osataan reagoida ajoissa.

– Luotan siihen (tai toivon), että Suomi suhtautuu koronaan vakavasti, ja tekee tarvittavat toimenpiteet mieluummin liian aikaisin kuin myöhään, Hetemaj kirjoittaa Twitterissä.

Perparim Hetemaj

@Perpa56
Luotan siihen (tai toivon), että Suomi suhtautuu Koronaan vakavasti, ja tekee tarvittavat toimenpiteet mieluummin liian aikaisin kuin myöhään. #koronavirus