Koronaviruspandemia riepottelee lähestulkoon koko maailmaa, mutta kaikkein pahimmin polttopisteessä on Italia. Sunnuntain alkuiltaan mennessä Italiassa on tilastoitu lähes 60 000 koronavirustartuntaa ja liki 5 500 kuollutta.

Yksi koronan pahiten koettelemista kaupungeista on Bergamo, jonka jalkapalloylpeys Atalanta ehti jo raivata tiensä Mestarien liigan puolivälieriin vajaat pari viikkoa sitten. Tuota komeaa saavutusta ei juhli kuitenkaan kukaan, sillä Bergamossa tunnelmat ovat äärimmäisen synkät.

Atalantan 25-vuotias saksalaispelaaja Robin Gosens on koko muun joukkueen tavoin kotikaranteenissa. Karanteeni langetettiin, kun selvisi, että Atalantan neljännesvälierävastustaja Valencian joukkueesta noin kolmasosa oli sairastunut koronavirukseen.

Gosens antoi kommentteja videopuhelun välityksellä saksalaisen ZDF-kanavan ”Sportstudio”-lähetykseen. Nuo lausunnot vetävät vakavaksi.

– Sitä, mitä meillä juuri nyt tapahtuu, ei päihitä surullisuudessa mikään, Gosens totesi.

– Tällä hetkellä ei ole olemassa yhtään järkyttävämpää esimerkkiä. Voimme ainoastaan vedota painokkaasti siihen, että jokaikinen pysyy nyt yksinkertaisesti kotona.

[readmore from=Koronavirus]

– Minä toivon ja rukoilen, että me voimme olla kammottava esimerkki muille maille. Minä uskon, että tämä voi olla varoitus, jonka myötä muut maat valmistautuvat samanlaiseen tilanteeseen niin hyvin kuin mahdollista.

Vaikka kyseessä onkin yhteiskunnallisesti äärimmäisen vakava tilanne, ei jalkapalloammattilaisen työssäkään ole juuri nyt hurraamista.

– Karanteeni merkitsee, etten voi poistua kotoani lainkaan. Minulla on vain takapihani, jossa teen kuntoharjoituksiani ja hölkkään vähän. Se on päivän kohokohtani, Gosens summasi.

Lähde: RP-Online