Joel Pohjanpalon maalitehtailu jatkui – Hamburger SV:lle vihdoin voitto

© Kuva: Getty Images

Bundesliigaan nousua tavoitteleva Hamburger SV oli saanut ennen sunnuntaita pelaamistaan kolmesta koronavirustauon jälkeisestä ottelustaan vain kaksi sarjapistettä. Se oli menettänyt johtoasemansa niin SpVgg Greuther Fürthin kuin VfB Stuttgartinkin vieraana, ja kaiken lisäksi lisäajan takaiskumaalit olivat maksaneet sille kolme sarjapistettä. Erityisen kivulias oli 2-0 -johdon vaihtuminen 2-3 -tappioksi Stuttgartissa pelatussa kärkitaistossa.

Tänään HSV kesti loppuun asti ja voitti kotoisalla Volksparkilla SV Wehen Wiesbadenin 3-2. Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, sillä etenkin toisella puoliajalla Wiesbaden piti ajoittain HSV:n puolustusta hyvinkin ahtaalla.

Huuhkajien Joel Pohjanpalo oli ottelussa hyvin esillä, ja pelasi täydet 90 peliminuuttia. Pohjanpalo teki ottelussa viidennen maalinsa yhdeksässä HSV-ottelussa, ja ensimmäisensä kotistadionillaan – joskin tutusti ilman kotiyleisöä. Maaleista kolme on syntynyt neljässä koronatauon jälkeisessä ottelussa.

Paikkoja suomalaisella oli useampaankin osumaan. Ensimmäisen tilaisuutensa Pohjanpalo sai jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Kärkimies hiipi maalinedustalle huippupaikkaan ja sai loistavan matalan keskityksen oikealta laidalta. Edessä ammotti tyhjä maali, mutta pallo meni neljän metrin päässä maaliviivasta seisseen Pohjanpalon jalkojen välistä, eikä hän osunut siihen lainkaan. Askelmerkit eivät olleet vielä kohdallaan.

12. minuutilla vierasjoukkue Wiesbaden livahti 1-0 -johtoon. Maalin teki Kakkosbundesliigan maalipörssiä johtava Manuel Schäffler, jonka chippaamalla tehty maali oli miehelle jo kauden 17:s.

HSV:n tasoitus syntyi vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun David Kinsombi täräytti hyvällä volleylla pallon voimalla verkkoon.

Kun pelattiin 27. peliminuuttia, oli Pohjanpalon vuoro. Tim Leibold keskitti, ja HSV:n lainahyökkääjä puski lähietäisyydeltä pallon Wiesbaden-maalivahti Heinz Lindnerin jalkojen välistä maaliin.

Vielä ennen taukovihellystä Pohjanpalo sai toisen koronatauon jälkeisen varoituksensa. Keltainen lappu nousi ansaitusti, kun Pohjanpalon lapikas osui vastapelaajan otsaan.

Toisen puoliajan 12. minuutilla Wiesbaden nousi tasoihin Manuel Schäfflerin kauden 18. maalilla. Nyt Schäffler osui kylmänviileästä rankkarista.

Hieman myöhemmin Pohjanpalo oli päästä pelin kolmanteen huippupaikaansa Bakery Jattan matalasta syötöstä, mutta Wiesbadenin puolustaja sai viime hetkellä jalkaansa keskityksen väliin, eikä Pohjanpalo osunut palloon. Yleisesti ottaen suomalaisen peliesitys oli kuitenkin erittäin pirteä.

Voittomaalin teki 76. minuutilla David Kinsombi, joka teki pelissä kaksi maalia. Syöttömerkinnän kumpaankin maaliin sai Sonny Kittel.

Pelin loppu meni enemmän Wiesbadenin hallinnassa, mutta lisämaaleja ei nähty, joten HSV sai juhlia ensimmäistä voittoaan koronataukoa seuranneen uuden startin jälkeen. HSV jatkaa sarjassa kolmantena kahden pisteen päässä toisena olevasta Stuttgartista, sillä Stuttgart kaatoi tänään sarjajumbo Dynamo Dresdenin 2-0. Myös neljäntenä oleva Heidenheim otti tänään kolme sarjapistettä ja jatkaa HSV:n niskaan puuskuttamista pisteen päässä.

HSV:n seuraava ottelu on edessä maanantaina 8.6. Holstein Kieliä vastaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.