FC Honka voitti lauantaina Turun Palloseuran 3-1 Veikkausliigassa.

Espoolaiset siirtyivät kotijohtoon 55. minuutilla Jean Marie Dongoun rangaistuspotkumaalilla. Pilkkua edeltäneessä tilanteessa TPS:n toppari Juhani Pikkarainen oli tönäissyt Dongoun selän puolelta kumoon. 1-0.

TPS tuli tasoihin vain hetkeä myöhemmin hienon kuvion päätteeksi. Tatu Varmasen keskitys tavoitti Oskari Jakosen, joka tarjoili pallon kantapäällään Masahudu Alhassanille. Ghanalaispakki löysi vielä maalin edustalta Tehe Olawalen, jonka tarvitsi enää siirtää peliväline tyhjään verkkoon. 1-1.

Tasatilanteessa mentiin noin kymmenen minuuttia, kunnes isännät osuivat jälleen. Henri Aalto antoi nappikeskityksen Lucas Kaufmannille, joka jatkoi pallon päällään takanurkkaan. 2-1.

Isännät veivät pallon toistamiseen pilkulle 81. minuutilla, kun Arlind Sejdiuta rikottiin rangaistusalueella. Pallon taakse asteli Kaufmann, joka viimeisteli oikeaan alakulmaan päivän toisen osumansa. 3-1.

Honka oli edellisessä kolmessa ottelussaan päätynyt tasapeliin. Lauantain tuloksen myötä espoolaiset nousivat taulukossa viidenneksi. Hongan kapteeni Henri Aalto sanoi Ruudun lähetyksessä, että joukkue voi nyt hengittää hieman vapaammin, kun voittotili on avattu.

– Ihan rehellisesti sanottuna aika suuri helpotus. Ollut maalin tekeminen yllättävän haastavaa, mutta me ollaan pelattu mun mielestä kohtuu hyvin kaikki ottelut tähän mennessä ja myös tänään.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Huippuhetket: FC Honka - TPS 18.7. #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3650137

Täksi kaudeksi pääsarjatasolle palannut TPS hakee yhä avauspistettään. Turkulaiset saivat tehtyä kauden ensimmäisen maalinsa, mutta se ei tappion jälkeen juuri lämmittänyt maalivahti Jere Koposta.

– Sinänsä tärkeä maali, ettei se jää tonne roikkumaan, mutta eipä se nyt tällä hetkellä hirveesti lämmitä, kun päästetään kolme omiin. Toki kaksi maalia pilkuista, jotka olis molemmat voinu olla viheltämättäkin. Mun mielestä toisessa pilkussa kävi pallo [edeltäneessä tilanteessa] päätyrajankin yli, sanoi Koponen Ruudun haastattelussa.

Hän tiedusteli molempien rangaistuspotkutuomioiden jälkeen selitystä erotuomari Antti Munukalta, mutta oikeudenjakaja oli hänen kanssa kummastakin tilanteesta eri mieltä.

– Oli ihan selkeitä pilkkuja kuulemma. Eka tuli selästä ja toinen ei ollut päätyrajan yli. Ei siinä sen enempää kommunikoitu.

Helsingin IFK isännöi vielä tänään Veikkausliigassa FC Lahtea kello 17.00 alkavassa ottelussa.