Lionel Messi 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ja 2019.

Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016 ja 2017.

Messi ja Cristiano Ronaldo ovat voittaneet kahteen pekkaan yhteensä 11 Ballon d’Or-palkintoa vuoden parhaana jalkapalloilijana maailmassa. Kymmenen vuotta kestänyt kaksikon hegemonia katkesi hetkellisesti vuonna 2018 Luka Modricin voittoon, mutta joka tapauksessa 2010-luku tullaan muistamaan ikuisesti Messin ja Cristianon vuosikymmenenä.

Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kilvoittelu La Ligan jättiläisissä veti jalkapallomaailman huomiota Espanjaan ja etenkin El Clásicoihin vuosien ajan, mutta aikakausi päättyi, kun Cristiano Ronaldo siirtyi Juventukseen kesällä 2018. Tänään on kuitenkin edessä odotettu jälleennäkeminen. Ensimmäinen sitten 6.5.2018 Camp Noulla pelatun 2-2-numeroihin päättyneen El Clásicon, jossa sekä Messi että Cristiano Ronaldo tekivät yhden maalin.

Jalkapallomaailma kohahti, kun Barcelona ja Juventus arvottiin samaan Mestarien liigan alkulohkoon. Mistään kuolemanlohkosta ei ollut kyse, sillä Kiovan Dynamolle ja Ferencvarosille varattiin alusta lähtien pelkkä statistin rooli. Jokainen odotti kuitenkin vesi kielellä Messin ja Cristiano Ronaldon edessä olevia kohtaamisia.

Ensimmäinen ottelu pelattiin 28. lokakuuta Torinossa, mutta tuolloin saatiin pettyä, sillä Cristiano Ronaldo oli sivussa Juventuksen kokoonpanosta koronavirustartuntansa vuoksi. Tänään Camp Noulla kaksikko ottanee kuitenkin mittaa toisistaan, sillä molempien uskotaan olevan joukkueidensa avauskokoonpanoissa. Molempien joukkueiden jatkopaikka on jo varma, mutta pelissä on vielä lohkovoitto. Juventus tarvitsee siihen vähintään kahden maalin voiton.

Peliä on syytä odottaakin jännityksellä, ja kenties jopa haikeudensekaisella sellaisella. Sitähän ei voi tietää, vaikka tämä ilta jäisi Messin ja Cristiano Ronaldon viimeiseksi kohtaamiseksi jalkapalloviheriöllä. Kummallakaan ei enää montaa pelivuotta ole jäljellä, ja mikäli he eivät samaan liigaan enää päädy, ovat tulevat kohtaamiset niin seura- kuin maajoukkutetasollakin pitkälti onnettaren käsissä.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Could it be their last meeting...?

🤜🤛 Leo Messi vs Cristiano Ronaldo: who ya got? 🤔

Tällä kaudella vähän paremmassa vireessä on ollut 35-vuotias Cristiano Ronaldo. Portugalilainen on tehnyt kolmesssa pelaamassaan Mestarien liiga -pelissä kaksi maalia ja syöttänyt yhden. Kuudessa Serie A -pelissään hän on heiluttanut verkkoja peräti kahdeksan kertaa. Kymmenestä maalista kaksi on syntynyt rangaistuspotkusta.

33-vuotias Messi on pelannut Cristiano Ronaldon tavoin vain kolme Mestarien liiga -ottelua, sillä kahdessa edellisessä pelissä häntä lepuutettiin. Messi on tehnyt näissä peleissä kolme maalia ja syöttänyt kaksi. Kymmenen La Liga -ottelun saldo on neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Messi on tehnyt tällä kaudella vain kaksi pelitilannemaalia, sillä seitsemästä osumasta viisi on syntynyt pilkulta.

Juventuksen valmentaja Andrea Pirlo ei halunnut ottaa kantaa kaksikon paremmuuteen, vaan kehui molempia lehdistötilaisuudessa siitä, kuinka paljon he ovat antaneet jalkapalloilulle ja miljoonille faneilleen. Pirlo kuitenkin arveli Messillä olleen tällä kaudella psykologisia huolia kesän seuranvaihtohalujen jälkeen.

– Messillä on luultavasti pikemminkin psykologinen ongelma kuin jalkapalloilullinen. En kuitenkaan halua puhua siitä enempää, sillä se ei liity meihin mitenkään. Otteluissa hän on kuitenkin aina näyttänyt arvonsa. Messi on ilmiö, Pirlo totesi Marcan mukaan.

Vaikka panokset eivät olekaan tänään katossa kummankin joukkueen jatkopaikan ollessa jo varma, kannattaa jalkapalloromantikkojen varmasti ottaa kaikki irti Messin ja Cristiano Ronaldon kohtaamisesta, sillä montaa näitä pelejä ei taatusti ainakaan enää tule – jos tulee yhtään. Ottelu alkaa kello 22, ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

GOAL

@goal
Most appearances ✅
Most goals ✅
Most assists ✅
Most trophies ✅

Proof that Ronaldo > Messi in the Champions League? 🐐

#UCL

FOX Soccer

@FOXSoccer
Messi and Ronaldo meet again on Tuesday 🍿

Football on TNT Sports

@footballontnt
Some players play the game, others change the game.

From humble beginnings to legendary status, Lionel Messi and Cristiano Ronaldo have shared the world's stage for 15 years.

We have been blessed to watch them both.

Greatness. Pure and simple ♥️

🗣 Narrated by @GaryLineker