Maanantai-illan kolmas ja viimeinen valioliigaottelu Everton-Manchester City on jouduttu perumaan tältä illalta. Syy peruutukseen on useissa koronavirustartunnoissa Manchester Cityn joukkueessa. Peli oli selkeä kärkipään mittelö, sillä Everton on Valioliigassa toisena ja City kuudentena.

Everton

@Everton
🔵 | Following a Premier League Board Meeting this afternoon, #EFC has been informed that tonight's fixture against @ManCity has been postponed on medical grounds due to an increase in cases of COVID-19 in the Manchester City squad.

Manchester City kertoi jo joulupäivänä neljästä koronatartunnasta joukkueessaan. Koska tuoreimmassa testirupeamassa paljastui rypäs uusia tartuntoja, päättivät seurat yhdessä Valioliigan johtokunnan kanssa siirtää ottelun myöhempään ajankohtaan.

– Koska kuplan turvallisuus on vaarannettu, oli olemassa riski, että virus leviäisi pidemmälle joukkueen ja taustahenkilöstön keskuudessa, ja mahdollisesti edelleenkin. Valioliigan vahvaan lääketieteelliseen neuvoon nojaten ottelua on päätetty siirtää, Manchester Cityn kotisivujen tiedotteessa todettiin.

Cityn joukkueen tarkkaa tartuntamäärää ei ole kerrottu julkisuuteen. Valioliiga linjasi ennen kauden alkua, että otteluita siirrettäisiin vain, jos joukkueilla olisi alle 14 pelaajaa käytössään.

Uutta ajankohtaa ottelulle ei ole vielä määritelty. Niitä kannattajia, jotka onnistuivat saamaan liput otteluun Evertonin lippuarvonnassa, on kehotettu olemaan matkustamatta stadionille.

[readmore from=Valioliiga]

Evertonin seuraava ottelu on näin ollen uudenvuodenpäivänä eli perjantaina pelattava vierasottelu West Hamia vastaan. Manchester Cityn tilannetta seurattaneen.

Maanantain ohjelmassa pysyvät kello 17 alkanut Crystal Palace-Leicester sekä kello 19.30 alkava Chelsea-Aston Villa.

Ottelusiirto on tämän kauden Valioliigassa toinen koronatartuntojen takia siirretty peli. Ensimmäinen oli 3.12. ohjelmassa ollut Newcastlen ja Aston Villan välinen peli.