Maaottelut on tältä vuodelta pelattu, mutta maanantai on Huuhkajille tärkeä päivä. Tänään kello 19 alkaen arvotaan nimittäin Euroopan karsintalohkot vuoden 2022 Qatarin MM-kisoihin.

Suomi nousi arvonnassa kolmoskoriin hyvän Nations League -menestyksensä ansiosta. Kaikkiaan arvontaan osallistuu 55 UEFA:n jäsenmaata. Nämä jaetaan viiteen viiden ja viiteen kuuden maan lohkoon. Varmuudella viiden maan lohkoissa pelaavat Nations Leaguen Final Four -lopputurnaukseen selvinneet Belgia, Ranska, Italia ja Espanja.

MM-kisoihin selviytyy suoraan vain kunkin lohkon voittaja. Kymmenen lohkokakkosta selviytyy jatkokarsintoihin yhdessä kahden Nations Leaguesta tulevan maan kanssa. Näistä 12 maasta ratkaistaan maaliskuussa 2022 loput kolme Euroopan MM-kisamaata.

Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva kertoi Ylen haastattelussa omat toiveensa MM-karsintojen arvontaan. Ylen jutun voi lukea täältä.

Jos Kanervan toiveet toteutuisivat, saisi Suomi lohkoonsa pohjoismaisia vastustajia. Kanervan unelmalohkoissa pelaisivat nimittäin ykköskorista joko Tanska tai Kroatia, kakkoskorista Ruotsi ja alemmista koreista piskuiset Luxemburg, Andorra ja San Marino.

Tanska olisi Kanervan mieleen etenkin siksi, että Huuhkajat kohtaa saman maan myös kesän EM-kisoissa. Karsinnan kolme ensimmäistä ottelukierrosta pelataan jo maaliskuussa, ennen EM-kisoja.

– Ykköskorista tulee kovia maita joka tapauksessa vastaan, mutta sieltä voisi tulla esimerkiksi Tanska. Kohtaamme heidät EM-kisoissa, saisimme vähän tuntumaa heihin ja pystyisimme sen ottelun ja analyysin jälkeen valmistautumaan ja keksimään toimivat asiat, joilla heidät kaadetaan, Kanerva perusteli.

Kauhulohkoonsa Kanerva valitsi ykköskorista Espanjan, kakkoskorista Puolan, neloskorista Bosnia ja Hertsegovinan tai Montenegron sekä vitoskorista Armenian. Jos Huuhkajat osuisi kuuden maan lohkoon, olisi Kanervan ”kauhuvalinta” sieltä Malta.

Kaikki arvontakorit ovat alla nähtävissä alla. Kello 19 alkavaa arvontaa voi seurata suorana YLE TV2:lla ja Yle Areenassa.

Kori 1
Belgia, Ranska, Englanti, Portugali, Espanja, Italia, Kroatia, Tanska, Saksa, Hollanti

Kori 2
Sveitsi, Wales, Puola, Ruotsi, Itävalta, Ukraina, Serbia, Turkki, Slovakia, Romania

Kori 3
Venäjä, Unkari, Irlanti, Tshekki, Norja, Pohjois-Irlanti, Islanti, Skotlanti, Kreikka, Suomi

Kori 4
Bosnia ja Hertsegovina, Slovenia, Montenegro, Pohjois-Makedonia, Albania, Bulgaria, Israel, Valko-Venäjä, Georgia, Luxemburg

Kori 5
Armenia, Kypros, Färsaaret, Azerbaidzan, Viro, Kosovo, Kazakstan, Liettua, Latvia, Andorra

Kori 6
Malta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino