Liverpool oli lauantaina korjaamassa pahasti pielessä ollutta kurssiaan, kun sen vierasottelua Leicesteriä vastaan oli pelattu 75 minuuttia. Joukkue johti Valioliigan kärkipään peliä Mohamed Salah’n osumalla.

Sitten koittivat seitsemän kaoottista minuuttia, joiden aikana James Maddison, Jamie Vardy ja Harvey Barnes tekivät vieraittensa illasta jälleen synkän. Ottelu päättyi lukemiin 3-1, ja samalla täyttyi Liverpoolin ensimmäinen kolmen liigatappion putki sitten vuoden 2014.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Liverpool have lost three consecutive Premier League games for the first time since November 2014, when managed by current Leicester boss Brendan Rodgers. Regressed.

Se Jürgen Kloppin armeija, joka on parin kauden aikana tuntunut marssivan yli jokaisen esteensä, onkin nyt tekemässä historiallisen huonoa tulosta. Valioliigan historiassa yksikään puolustava mestari ei ole pudottanut pistesaalistaan yhtä paljoa kuin Liverpool tätä ja viime kautta 24 pelatun ottelun jälkeen vertailtaessa.

Squawka

@Squawka
Liverpool after 24 games of the 2019-20 season:
◉ 70 points

Liverpool after 24 games of the 2020-21 season:
◉ 40 points

The worst points differential by a defending PL champion after 24 games in the competition's history.

Hallitseva mestari on vielä tällä hetkellä Valioliigassa neljäntenä, mutta pelannut esimerkiksi paikalliskilpailijaansa Evertonia kolme ottelua enemmän. Merseysiden joukkueet kohtaavat toisensa viikon kuluttua, ja niiden välillä on kolmen pisteen ero. Rästipelinsä voittamalla vielä yhdeksännen sijan Aston Villakin on matkalla ohi Liverpoolin.