Kumpi on parempi, Lionel Messi vai Cristiano Ronaldo? Tuttu kysymys on jakanut jalkapallofanit pitkään eri leireihin.

Keskustelu on jälleen roihahtanut Twitterissä. Eräs Twitter-käyttäjä postasi sosiaalisen median palveluun kuvan Messin ja Ronaldon viime otteluiden niin sanotuista lämpökartoista.

Messi ei tehnyt keskiviikkona Copa del Reyn ottelussa Granadaa vastaan yhtään maalia, vaikka Barcelona voitti jatkoajan jälkeen 5−3. Juventuksen Ronaldo jäi ilman maaleja, kun torinolaiset voittivat Sampdorian 2-0-lukemin sunnuntaina.

Lämpökartoista huomaa, kuinka Messi vaikutti peliin laajalla alueella. Argentiinalaistähti oli mukana Barcelonan maalien rakentelussa ja tärkeässä roolissa voitossa, vaikkei itse maalannutkaan. Ronaldon lämpökartta jäi vaatimattomammaksi.

Twitter-käyttäjän argumentti oli, että Messi vaikuttaa peliin monin tavoin positiivisesti silloinkin, kun ei tee maaleja. Ronaldo puolestaan joko tekee maaleja tai on vaihtoehtoisesti muuten vähemmän kriittinen pelaaja voiton kannalta.

Monet olivat asiasta samaa mieltä ja totesivat, että Messin peliä ei voi arvioida vain tilastojen perusteella. Messin pelejä katsovat ymmärtävät, millainen vaikutus argentiinalaisella on pelin kulkuun.

Vastakkaisia mielipiteitä oli myös paljon. Monet argumentoivat, että kyseessä oli vain yksittäinen peli, joka ei kerro koko kuvaa. Joidenkin mielestä Granada ei ole ihmeellinen vastus verrattaessa esimerkiksi Internazionaleen.

Kumpi siis on parempi ja millä perusteella? Messi ja Ronaldo ovat ominaisuuksiltaan erilaisia pelaajia, mutta keskustelua jatkettaneen molempien uran loppuun saakka − ja luultavasti vielä myöhemminkin.

Jos et näe alla olevaa Twitter-päivitystä, voit katsoa sen TÄSTÄ.

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

@KieranCFC88
What Messi offers when he doesn’t score vs what Ronaldo offers when he doesn’t score. That’s the difference between the two 👍🏻