22-vuotias Kylian Mbappé on yksi siirtomarkkinoiden ehdottomasti kuumimmista pelaajista. Ranskalaishyökkääjän sopimus PSG:n kanssa umpeutuu kesällä 2022 eikä jatkosopimusta vielä ole syntynyt.

Kerroimme maanantaina, että Mbappé pyytää PSG:ltä – tai mahdollisilta ostajaehdokkailta – reilun 36 miljoonan euron vuosipalkkaa, jotta hän nousisi samalle palkkatasolle seuran toisen supertähden Neymarin kanssa. PSG on epäilemättä jalkapallomaailman maksukykyisimpiä seuroja, mutta siihenkin koronakriisi on purrut pahasti. Tuhti palkkapyyntö karkottaa epäilemättä kuitenkin myös joitain Mbappésta kiinnostuneita seuroja markkinoilta, kuten esimerkiksi Manchester Cityn.

Samassa yhteydessä The Athletic kertoo, että mikäli se ei pysty taivuttelemaan Mbappéa jatkosopimuksen allekirjoittamiseen, olisi se valmis myymään ranskalaisen tänä kesänä 200 miljoonan euron siirtokorvauksella. Ottaen huomioon koronapandemian tuomat taloudelliset vaikutukset, on kuitenkin vaikea uskoa, että mikään seura tuota tänä kesänä maksaisi. Siksi PSG:n lienee pakko tarpeen vaatiessa tinkiä hintaa alaspäin. Ilmaissiirtoa kesällä 2022 ei varmasti haluta riskeerata.

Ryhmä ranskalaisia koomikoita pani viime viikolla oman panoksensa peliin, jotta Mbappé Pariisiin jäisi. He julkaisivat biisin, jossa vedotaan humoristisesti Mbappéen, jotta tämä sanoisi ei muiden seurojen, ja etenkin Real Madridin houkutuksille. Täkynä on tietysti PSG:n Qatarista saama rahoitus. Mbappén valinnan uskotaan tapahtuvan PSG:n tai Real Madridin välillä.

– Haluaisin antaa vihjeen Paris Saint-Germainille, ranskalaisen neromme on jäätävä Ligue 1:een. Jalkapallo ei ole jalkapalloa, jos Kylian lähtee, laulussa lauletaan ennen kuin käännytään Mbappén itsensä puoleen.

– Meillä ei ole Modricia, Benzemaa tai Hazardia, mutta meillä on iso shekki Qatarin kaikilla rahoilla. Ei se ole Bernabéu, mutta myös Francois-Le Blé (Ligue 1-seura Brestin stadion) on kaunis. Jää meille Kylian Mbappé.

Winamax Sport 🔞

@WinamaxSport
"Ok c'est pas Bernabeu 🎵
Gaston-Gérard, le Roudourou, mais c'est sympa Francis-Le-Blé... 🎤
Reste avec nous, Kylian Mbappééééé ! 🎶"

Biisin takana ovat koomikot Julien Cazarre, Sébastien Thoen, Thomas Séraphine ja Paul de Saint-Sernin. Mbappén jäämiseksi Paris Saint-Germainiin ovat vedonneet myös monet muut tunnetut hahmot Ranskassa, muun muassa Ranskan hallituksen urheiluministeri.

Lähde: AS