Riippumatta siitä, selviytyykö PSG Mestarien liigan loppuotteluun, on yksi pudotuspelivaiheen ehdottomista hahmoista ollut ranskalaisseuran kapteeni Marquinhos. 26-vuotias brassitoppari teki maalin sekä puolivälierävaiheessa että keskiviikkoisessa välieräottelussa Manchester Cityä vastaan – olkoonkin, että City nousi 0-1-tappioasemasta 2-1-voittoon.

Marquinhosista tuli eilen vasta kolmas pelaaja Mestarien liigan historiassa, joka on tehnyt maalin puolivälierä- ja välierävaiheessa kahtena vuonna peräkkäin. Hän ylsi saavutukseen ensimmäisenä puolustajana, sillä muut tempussa onnistuneet ovat Cristiano Ronaldo ja Antoine Griezmann.

Kaikkiaan Marquinhos on tehnyt kahden viime kauden aikana Mestarien liigassa viisi maalia. Se viides syntyi tämän kauden lohkovaiheessa Manchester Unitedia vastaan, mutta todellisesti brasilialainen tuntuu lämpenevän tärkeimmissä otteluissa. Marquinhos on itse asiassa ollut näillä kahdella kaudella tehokkaampi Mestarien liigassa kuin sarjaotteluissa, sillä yhteensä 40 Ligue 1 -pelissä hän on tehnyt samaan aikaan neljä maalia.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - PSG centre-half Marquinhos is only the third player in @ChampionsLeague history to score in the quarter-final and semi-final in consecutive seasons, after Cristiano Ronaldo (2011-12, 2012-13, 2013-14) and Antoine Griezmann (2015-16, 2016-17). Rarity. #UCL

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Marquinhos es el PRIMER DEFENSA que marca en cuartos de final y en semifinales en DOS ediciones diferentes de la UEFA Champions League #UCL (2019-20 y 2020-21).

OptaJean

@OptaJean
5 - Marquinhos has scored five goals in the Champions League since the beginning of last season, more than any defender. Four of them were scored during quarter or semi-finals. Captain. #PSGMCI

1-2-kotitappio pani PSG:n välierissä ahtaalle, mutta Marquinhos valoi omiinsa uskoa heti pelin jälkeen RMC Sportin haastattelussa.

– Tulemme tarvitsemaan luonnetta. Hänen, joka ei usko jatkopaikkaamme, ei pitäisi edes lähteä matkaan kohti Manchesteria. Tarvitsemme soturimentaliteettia ja meidän pitää tehdä kaikki vaadittu, jotta pääsemme finaaliin, 183-senttinen Marquinhos painotti.

– Olemme hyvin lähellä, emmekä saa nyt epäillä mahdollisuuksiamme. Meidän täytyy parantaa siitä, missä emme onnistuneet tänään, mutta meillä on kaikki tarvittava otteluparin kääntämiseksi. Meidän täytyy uskoa itseemme ja pysyä vahvoina.

Marquinhosin mielestä Cityn toisen puoliajan aggressiivisuus ratkaisi pelin, sillä PSG ei luonut toisella jaksolla enää juurikaan maalipaikkoja. Ensimmäisellä puoliajallakin PSG laukoi vain kerran kohti maalia. Kylian Mbappé ei laukonut koko ottelussa kertaakaan.

– On totta, ettemme pystyneet pääsemään toisella puoliajalla pois omalta kenttäpuoliskoltamme. City oli aggressiivisempi ja prässäsi ylempää. Se toi meille vaikeuksia. Seuraavassa ottelussa meidän pitää säilyttää sama taso molemmilla puoliajoilla. Meillä on yhä 90 minuuttia aikaa, mutta finaaliin päästäksemme meidän on pelattava paremmin, Marquinhos lisäsi.

– Pelistä tulee vaikeaa, kun joutuu ravaamaan pallon perässä. Emme onnistuneet luomaan vastahyökkäyksiä. Päästimme kaksi hyvin hölmöä maalia. Mestarien liigassa nämä pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - Tonight was the first time Kylian Mbappé completed 90 minutes in a UEFA Champions League match and failed to attempt a single shot. Subdued. #UCL

Lähde: Get Football News France