Manchester Cityn manageri Pep Guardiola uskoo, että Barcelona olisi voinut voittaa Mestarien liigan useamminkin, jos brasililaistähti Neymar ei olisi siirtynyt Paris Saint-Germainiin kesällä 2017.

Neymar, 29, edusti Barcelonaa neljän kauden ajan, kunnes lähti PSG:hen 222 miljoonan euron maailmanennätyskorvauksella. Ennen siirtoaan hän voitti Barcelonan kanssa yhdeksän mestaruutta, mukaan lukien Mestarien liigan kaudella 2014-15.

Guardiola kohtaa Neymarin ja kumppanit keskiviikkona, kun Manchester City ja PSG ottavat yhteen Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa. Espanjalaisluotsi kertoi lehdistötilaisuudessaan, että hän seurasi Neymarin uraa jo, kun tähtihyökkääjä pelasi kotimaassaan.

– Muistan katselleeni videoita Neymarista ja ajatelleeni: ”Tässä on Santosin kuningas”. Hän sai muiden pelaajien suut auki, sanoi Guardiola Goalin mukaan.

– Jos Neymar olisi jäänyt Barcelonaan, he olisivat voittaneet Mestarien liigan vielä kaksi tai kolme kertaa. Hän, Lionel Messi ja Luis Suárez muodostivat parhaan hyökkäyksen.

– Hän meni Pariisiin, mikä ei vaikuta huonolta päätökseltä. Se vaikuttaa ulkopuolelta mukavalta seuralta ja kaupungilta. Minä olen [Neymarin] ihailija. Hän tekee jalkapallon katsomisesta nautinnollista.