AS Monaco kärsi sunnuntai-iltana 2-3-kotitappion Lyonia vastaan ja putosi Ranskan Ligue 1:n mestaruustaistelusta.

Kaikki näytti Monacon kannalta hyvältä vielä puoliajalla, kun se johti ottelua 1-0-lukemin Kevin Vollandin osumalla.

Toisella jaksolla sisuuntunut Lyon nousi kuitenkin tasoihin ja ohi – miesalivoimasta huolimatta.

1-1-tasoitusmaalin viimeisteli Memphis Depay, joka taituroi itsensä viiden puolustajan välistä maalintekopaikkaan ja täräytti pallon voimalla yläkulmaan.

Lyonin keskikenttäpelaaja Maxence Caqueret lensi toisen keltaisen myötä suihkuun 20 minuuttia ennen päätösvihellystä. Olisi voinut olettaa, että Monaco kairaa miesylivoimalla ottelusta vähintään pisteen, mutta toisin kävi.

Brassitoppari Marcelo puski erikoistilanteesta Lyonin johtoon, kun ottelua oli takana 77 minuuttia. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä yhdeksän minuuttia myöhemmin Monacon maalitykki Wissam Ben Yedder chippasi pallon rangaistuspotkusta ohi Lyon-vahti Anthony Lopesin.

Ottelun voittomaali nähtiin varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla, kun Lyonin nuori, vasta 17-vuotias ranskalaishyökkääjä Mathis Ryan Cherki laukoi illan viimeisen osuman. Vaihdosta kentälle tullut Cherki ehti olla kentällä vain minuutin ennen kuin onnistui maalinteossa.

Ottelu päättyi joukkotappeluun, jonka seurauksena peräti neljä pelaajaa sai punaisen kortin. Monacon pelaajista punaista näki Willem Geubbels sekä Pietro Pellegri ja Lyonilta Mattia De Sciglio sekä Marcelo.

Tappio sysäsi Monacon ulos mestaruustaistosta, sillä viikonlopun tulosten myötä ero sarjakärki Lilleen on nyt viisi pistettä, kun kolme ottelukierrosta on pelaamatta. Ligue 1:n mestaruustaisto tullaankin ratkaisemaan Lillen ja PSG:n välillä, joiden ero on vain yksi piste.

E o PAU CANTOU no final de Monaco 2x3 Lyon❗️

Artikkelia päivitetty 3.5. kello 10:49 – lisätty tieto Marcelon punaisesta kortista.