Tämä artikkeli koskee pelin ensimmäistä puoliaikaa. Voit lukea otteluraportin TÄÄLTÄ.

Chelsea johtaa Manchester Cityä Mestarien liigan loppuottelussa 1-0, kun ensimmäinen puoliaika on takana.

Timo Wernerillä oli ensimmäisen vartin aikaan parikin paikkaa viedä Chelsea johtoon, mutta ensin saksalaishyökkääjä potkaisi pelivälineestä ohi ja toisella yrityksellä hänen löysä laukauksensa lipui maalivahti Ederson Moraesin syliin.

Chelsean ottelu sai ikävän käänteen vajaan 40 minuutin kohdalla, kun luottotoppari Thiago Silva joutui jättämään pelin kesken. Brasilialaispuolustaja vaikutti loukanneen nivusensa. Hän sinnitteli hetken kentällä, mutta kellahti sitten nurmelle istumaan ja suuntasi lopulta pää painuksissa vaihtoon. Silvan tilalle vaihdettiin Andreas Christensen.

Lontoolaisten johtomaali syntyi 42. minuutilla. Maalivahti Édouard Mendy antoi pitkän avauksen vasemmalle laidalle Mason Mountille, joka tarjoili vuorostaan loistavan läpisyötön Kai Havertzille. Saksalaistaituri Havertz kiersi vielä Edersonin ennen kuin laittoi pallon tyhjään verkkoon.

Tauolle mentäessä Chelsealle oli kirjattu viisi maalintekoyritystä ja Manchester Citylle kolme.