EM-kisojen niin sanotun kuolemanlohkon eli lohkon F voittanut Ranska aloittaa taipaleensa pudotuspelivaiheessa maanantai-iltana Sveitsiä vastaan. Ilman loukkkaantumishuolia Ranska ei naapuriaan kohtaa, sillä valmentaja Didier Deschamps vahvisti sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessa, että joukkueelta on kolme pelaajaa sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Lucas Digne, Marcus Thuram ja luultavasti Jules Koundé eivät ole käytettävissä huomenna. Lucas Hernándezin pitäisi kuitenkin olla pelikunnossa, Deschamps totesi.

Ranska on käyttänyt EM-kisoissa 4-3-3-, 4-3-1-2- ja 4-2-3-1 -pelitapoja (Transfermarktin mukaan). Laitapuolustajatilanne ei ole ollut optimaalinen, sillä Portugali-pelin lopussa laidoilla pelasivat keskikenttäpelaaja Adrién Rabiot ja toppari Jules Koundé. Deschamps paljastikin harkitsevansa uutta pelisysteemiä ja turvautuvansa mahdollisesti kolmen topparin linjaan.

– Se on yksi vaihtoehto. Pohdin sitä vaihtoehtoa päivittäin, analysoin sitä ja huomenna päätän, millä pelitavalla olisimme vaarallisimmillamme.

Vaikka hallitseva maailmanmestari Ranska on kello 22 alkavassa ottelussa suosikki, suhtautuu hän Sveitsiin suurella kunnioituksella.

[readmore from=Ranska]

– Kunnioitan paljon Sveitsin joukkuetta. Se on hyvin järjestäytynyt joukkue, jolla on runsaasti ongelmia aiheuttava hyökkäystrio. Se on kokonaisvaltainen joukkue. Vaikka Sveitsillä olikin hankala peli Italiaa vastaan, on se edelleen hyvä eurooppalainen maajoukkue. Emme odota ottelusta helppoa.

– Sveitsi saattaa tehdä kokoonpanomuutoksia. He pystyvät prässäämään hyvin korkealta, Deschamps muistutti.

Lähde: AS