Suomikaan ei säästynyt Romelu Lukakulta.

Belgian mörssärimäinen hyökkääjä sai pallon jalkaan, kääntyi ja ampui pelivälineen ohi Lukas Hradeckyn, vaikka Daniel O’Shaughnessy yritti estää. Ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Markku Kanervakin hieman naureskeli, että olihan se täysin tiedossa, mutta silti Lukaku rokotti taas tuolla tavalla.

Ei ollut Suomi ihan ensimmäinen Lukakun uhri. 28-vuotias Internazionalen hyökkääjä on pelannut maajoukkueurallaan 96 ottelua ja tehnyt jo peräti 63 maalia. Tahti on suorastaan hurja.

Lukaku on jo pitkän aikaa ollut Belgian kaikkien aikojen maalitilaston ykkönen – ylivoimaisesti. Kakkosnimi on Eden Hazard, joka on iskenyt 32 maalia.

Koko jalkapallomaailmankin kaikkien aikojen maalitilastossa Lukaku on jo kohonnut todella korkealle. Huuhkajia vastaan tehdyn maalin ansiosta Lukaku nousi jakamaan tällä listalla sijaa 27 yhdessä Kuwaitin Jasem Al-Huwaidin ja Uruguayn Luis Suárezin kanssa. Taakse jäivät nyt legendaariset Ronaldo ja Zlatan Ibrahimovic. Jo aiemmin Lukaku on jättänyt taakseen sellaisia nimiä kuin David Villan, Landon Donovanin, Samuel Eto’on, Gabriel Batistutan ja Wayne Rooneyn.

Sijalla 26 eli seuraavana Lukakun listalla on Norsunluurannikon Didier Drogba. Chelsea-legendan maalisaldoon on matkaa kaksi osumaa. Tällä tehokkuudella on ihan mahdollista, että Lukaku saavuttaa Drogban vielä EM-kisojen aikana.