EM-kisojen otteluihin matkustamista ei ole tehty tänä vuonna faneille helpoksi. Turnaus on levitetty 11 eri maahan, eivätkä fanit voineet tietää varmuudella ennen alkulohkojen päättymistä, missä kaupungissa oman joukkueen pelit jatkuisivat. Omat kommervenkkinsä aiheuttaa tietysti myös koronapandemia.

Tanskan kannattajat pääsivät vielä lohkovaiheessa helpolla, sillä Tanska pelasi kaikki kolme otteluaan Kööpenhaminassa. Neljännesvälierä Walesia vastaankaan ei ollut mahdoton rasti, sillä se peli pelattiin kohtuullisen etäisyyden päässä Amsterdamissa. Sitten vaikeusaste kuitenkin kasvoi tuntuvasti, sillä Tanskan lauantainen puolivälieräottelu Tshekkiä vastaan pelataan Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa.

Bakuun matkaaminen noin vain ei ole mikään helppo eikä edullinen juttu – varsinkaan, jos on halunnut odottaa neljännesvälierän tulosta ennen matkan järjestelyjä. Mahdollista paikan päälle on kyllä ollut päätöstä, varsinkin jos tililtä löytyy tavallista pulliaista enemmän katetta.

Tanskalaisyritys Herning Helicopters näki pulmassa markkinaraon ja päätti lanseerata VIP-tuotteen 4 000 kilometrin päähän paikan päälle mieliville. Mistään edullisesta reissusta ei ole kyse, sillä matkan hinta on 47 000 euroa per henkilö.

Firma julkaisi tarjouksensa Facebookissa tiistaina. Matkan hintaan sisältyy menopaluulento yksityislentokoneella, avoin baari, kaviaaria sekä kolmen ruokalajin gourmet-illallinen – unohtamatta tietenkään pääsylippuja itse otteluun.

– Kyse on ideoiden saamisesta ja yllättämisestä. Tanskalaisten mielialat ovat nousseet. Jopa minä, joka teen koko ajan töitä enkä katso paljon jalkapalloa, olen innoissani, Herning Helicoptersin omistaja Stephan Erlandsen sanoi tanskalaismedialle.

[readmore from=EM-kisat]

Vaikka hinta on suolainen, löytyi viisi tuntia yhteen suuntaan kestävälle VIP-matkalle kysyntää, sillä kaikki liput myytiin vielä saman päivän aikana. Matkaan lähdetään Kööpenhaminasta perjantaina, ja kyydissä istuu kuusi onnellista ja varakasta kannattajaa.

– Se on kuuden keski-ikäisen herrasmiehen ryhmä. He eivät kuulosta tylsiltä tyypeiltä, joten eivätköhän he hullaannu matkan aikana, Erlandsen jatkoi.

Lähde: AS